GezondTrends

4 tips om je beter te concentreren op kantoor

0

Hoewel er nog steeds wordt geadviseerd om thuis te werken, kunnen we weer meer naar kantoor dan voorheen. Dat is natuurlijk fijn omdat je dan weer kunt socialiseren met je collega’s, maar waarschijnlijk was je net een beetje gewend aan het thuiswerken. Ben je bang dat je op kantoor niet meer goed kunt concentreren? Lees dan deze blog en ontdek manieren om je toch – ondanks alle omgevingsgeluiden – goed te kunnen concentreren op je werk!

Check je mail op vaste momenten

Je kent het wel: je zit er net lekker in en plotseling krijg je een belangrijk mailtje waar je wel op móét reageren. Voorkom deze afleiding en zorg ervoor dat je op vaste momenten je inbox checkt en zet de notificaties tussendoor uit. Wanneer je berichten aan het doornemen bent kom je namelijk ook meer in de verleiding om met je collega’s te kletsen omdat je toch al uit je concentratie bent. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere twee uur je berichten te bekijken. 

Koptelefoon met noise cancelling

Bevindt jouw bureau zich te midden van zo’n typische, gezellige kantoortuin? Dan zul je er vast voor kiezen om soms muziek te luisteren tijdens je werk zodat je je pratende collega’s minder goed hoort. Wil je hier het beste resultaat uit halen? Overweeg dan eens om een koptelefoon met noise cancelling aan te schaffen. Dan kun je muziek luisteren én ben je er zeker van dat je helemaal geen omgevingsgeluiden meer hoort!

Maak een planning

Wanneer je per dag precies weet wat je aan taken hebt liggen, zul je merken dat je meer geconcentreerd kunt blijven. Je werkt dan namelijk iedere keer naar een punt toe waarop je weer even uit je concentratie kunt. Het handigste is dan om iedere dag, voordat je daadwerkelijk begint met werken, een ‘to-do-lijstje’ te maken. Houdt het dan wel realistisch zodat je je taken wel kunt behalen. Ook belangrijk: plan daarnaast je pauzes in zodat je weet wanneer je even kunt ontspannen.

Zet je telefoon op ‘stil’

Bij veel beroepen is het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn, maar dit komt de concentratie en de productiviteit niet ten goede. Natuurlijk kun je niet de hele dag je telefoon op ‘stil’ zetten, maar wanneer jij je écht moet concentreren is het wel verstandig om dit te doen. Zeker wanneer je je eigen mobiele telefoon ook voor je werk gebruikt is het verleidelijk om op social media te kijken wanneer je een notificatie hebt. 

Extra tip: zorg voor een goede nachtrust! Het is bewezen dat je je beter kunt concentreren als je je helemaal uitgerust voelt.

Wanneer kom je in aanmerking voor een bedrijfsrekening?

Previous article

Cadeaus om aan een gameliefhebber te geven

Next article

You may also like