HandigTech

4 tips zodat u nog lang plezier kunt hebben van uw nieuwe beamer

0

Heeft u zojuist een nieuwe beamer aangeschaft? Voor op kantoor, in het klaslokaal of gewoon bij u thuis? Dan hebben wij hieronder vier handige tips voor u zodat u nog lang plezier kunt hebben van uw nieuwe beamer. Een beamer kan behoorlijk wat geld kosten, vooral wanneer het een beamer voor professioneel gebruik betreft. In zo’n geval wilt u er natuurlijk alles aan doen om de levensduur van uw nieuwe aankoop zo veel mogelijk te verlengen. Af en toe even vluchtig met een stofdoekje over uw beamer heen gaan is helaas niet voldoende. Wat u wél moet doen om de levensduur te verlengen leest u hieronder. Leest u verder?

Voorkom ‘hot spots’ op de beamerlamp

Heeft u de beamer in een klaslokaal hangen? Voorkom dan dat leerlingen met hun vette vingers de beamerlamp aanraken door de beamer op zo’n manier op te hangen dat zij er op geen enkele manier bij kunnen. Net zoals bij veel andere lampen het geval is, kunnen vingerafdrukken op de beamerlamp leiden tot zogenaamde temperatuur ‘hot spots’. Op deze plekken kan de lamp heter worden en kunnen de vetvlekken op den duur inbranden en zo de lamp beschadigen.

Gun uw beamer de tijd om af te koelen

Hoewel er tegenwoordig zelfs zogenaamde 24/7 beamers op de markt zijn, doet u er goed aan om uw beamer de tijd te gunnen om af te koelen. Veel beamers worden namelijk vrij intensief gebruikt, zo’n acht branduren in totaal per dag. Net zoals wij pauzes nodig hebben om te ‘herstellen’ en wat energie bij te tanken, heeft een beamer ook op zijn tijd rust nodig. Het wordt aangeraden om uw beamer om de twee uur uit te schakelen en volledig af te laten koelen voordat u hem weer opnieuw aanzet. Verplaats de beamer niet wanneer hij afkoelt en laat de stekker in het stopcontact zitten zodat de ventilatoren hun werk kunnen doen. Zo voorkomt u oververhitting.

Reinig de ventilatiefilters regelmatig

Ventilatiefilters zijn een ideale plek voor het ophopen van stof. Deze stofophopingen kunnen leiden tot verstopte filters met een slechte ventilatie en een oververhitte lampunit tot gevolg. Lampen die vroegtijdig het loodje hebben gelegd door verstopte ventilatiefilters kunnen makkelijk door fabrikanten worden opgespoord. Reinigt u nooit de ventilatiefilters en is daardoor de beamerlamp kapot gegaan? Dan kan de fabrikant de garantie nietig verklaren waardoor u zelf voor de reparatiekosten of kosten van een nieuwe lamp zult moeten opdraaien. De ventilatie van uw beamer kan overigens alleen goed zijn werk doen wanneer er voldoende ruimte is rondom de beamer. Hang een beamer nooit te dicht tegen een muur, zeker niet de ventilatieroosters.

 

Laat uw beamer onderhouden door professionals

 

Professioneel onderhoud door speciaal opgeleide en vakbekwame specialisten kan de levensduur van uw beamer aanzienlijk verlengen. Zij zullen uw beamer tot in de kleinste kieren schoonmaken. Zo wordt het risico op defecten en storingen gereduceerd en de betrouwbaarheid van uw beamer vergroot. Wilt u uw beamer na enkele jaren inruilen? Een beamer die professioneel onderhouden is, zal meer opbrengen.

Wat als het mis gaat tijdens je behandeling?

Previous article

De oplossing voor het warme weer: een koelvest

Next article

You may also like