Huis & Tuin

5 manieren om je tafel mooi te dekken

0

Niets is gezelliger dan samen eten aan een mooi gedekte tafel. Of het nu gaat om een romantisch diner voor twee gaat of een gezellig diner met vrienden, het oog wil ook wat. In deze blog delen wij 5 manieren om jouw tafel nét wat specialer te maken. Van kleurrijk servies tot zelfgemaakte menukaarten: Hieronder zijn verschillende tips om door te lezen.

1. Servies bedrukken

Wil jij iets extra's toevoegen aan de uitstraling van jouw tafel? Overweeg dan om je servies te laten bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld je kop en schotel bedrukken met jouw favoriete afbeelding of tekst. Zo maak je jouw tafel persoonlijk en geef je je gasten een unieke eetervaring. Servies bedrukken is dus een hele goede manier om die extra finishing touch te leggen op de bedekte tafel.

2. Kleurrijk servies

Wie zegt dat een gedekte tafel alleen maar bestaat uit wit servies? Kies in plaats daarvan voor kleurrijk servies om een leuke sfeer te creëren. Als je bijvoorbeeld een inrichting hebt die grotendeels bestaat uit zwart en wit, dan kun je jouw tafel opfleuren met een paar felle kleuren aan servies. Doe dit subtiel, zoals bijvoorbeeld met één felgekleurd bord per setting, om het niet te overweldigend te maken.

3. Kaarsen

Een diner is niet compleet zonder kaarsen op tafel. Hiermee creëer je een warme en knusse sfeer, zelfs als het buiten koud en donker is. Kies voor verschillende soorten kaarsen, zoals bijvoorbeeld hoge kandelaars of kleine waxinelichtjes, om diepte aan de tafel te geven. Plaats ze op tafel in groepjes, zodat de diepte beter zichtbaar wordt.

4. Zelfgemaakte menukaarten

Door zelf menukaarten te maken, weet je zeker dat je tafel een persoonlijke touch krijgt. Dit wordt op verschillende manieren gedaan: van uitgebreide zelfgemaakte kaarten met originele illustraties tot eenvoudige kaartjes geschreven op papier met de handgeschreven menu's. Hiermee voeg je een tastbare en authentieke dimensie toe aan jouw diner.

5. Tafeldecoratie

Tenslotte mag een goede tafeldecoratie niet ontbreken. Je plaatst bijvoorbeeld mooie bloemen op tafel, decoratieve steentjes plaats je in het midden van de tafel, of gebruikmaken van houten plank- of kistjes die dienen als mooie decoraties. Het belangrijkste is dat het past bij het thema van de avond en dat het jouw gasten een warm en welkom gevoel geeft.

Zoals je hebt gelezen, zijn er talloze manieren om jouw tafel op een speciale manier te decoreren. Door creatief om te gaan met een paar eenvoudige decoratie-items, creëer je eenvoudig een unieke sfeer waar je gasten nog lang over napraten.

Welke materialen worden gebruikt voor zonnepanelen montage?

Previous article

Waar moet je op letten bij honden met darmproblemen?

Next article

You may also like