HandigWerk & School

5 tips als je gaat solliciteren

0

1. Maak een sterk curriculum vitae

Je CV is het eerste dat werkgevers zien en bepaalt of ze verder kijken naar je sollicitatie. Zorg ervoor dat je CV opvalt door het overzichtelijk te maken en belangrijke informatie uit te lichten. Gebruik koppen en bulletpoints om informatie overzichtelijk weer te geven en zorg voor een goede balans tussen afbeeldingen en tekst.

2. Doe onderzoek naar de werkgever

Voordat je solliciteert, is het belangrijk om te weten wie je solliciteert. Bekijk de website van het bedrijf, lees reviews en zoek naar recent nieuws. Dit geeft je inzicht in de cultuur van het bedrijf en wat ze belangrijk vinden. Gebruik deze informatie om je sollicitatie aan te passen aan de wensen van de werkgever.

3. Personaliseer je sollicitatiebrief

Een standaardbrief waarin je vertelt dat je graag wilt werken bij het bedrijf zal niet veel indruk maken. Personaliseer je brief door te laten zien dat je echt geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Vermeld specifieke redenen waarom je geïnteresseerd bent en hoe je ervaring en vaardigheden aansluiten bij de functie.

4. Maak een goede eerste indruk tijdens het sollicitatiegesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek is het belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Zorg ervoor dat je op tijd bent, maak oogcontact en lach. Wees enthousiast en laat zien dat je geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Antwoord op vragen uitgebreid en specifiek en laat zien dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de branche. Zorg er ook voor dat jij je goed verdiept hebt in je karaktereigenschappen zodat je goed voorbereid bent op vragen die betrekking hebben op jou als persoon.

5. Bedank de werkgever na het gesprek

Bedank de werkgever na het gesprek voor de tijd die ze voor je hebben genomen. Dit laat zien dat je betrokken bent en dat je het gesprek waardeert. Stuur een korte e-mail of kaart om je dank uit te drukken en laat weten dat je op een update wacht.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je een sterk curriculum vitae hebt, goed voorbereid aan het gesprek begint en een goede indruk achterlaat

Zo kom je hoger in Google

Previous article

Hoe werkt een payment service provider?

Next article

You may also like