Algemeen

Alles over steigers: Wat zijn de verschillende soorten en waarvoor kunnen ze worden gebruikt?

0

Steigers zijn een geweldig hulpmiddel voor zowel bedrijven als doe-het-zelvers. Het is een essentieel onderdeel van bouwprojecten, omdat het werknemers in staat stelt veilig verschillende hoogtes te bereiken. Maar er zijn veel verschillende soorten steigers. Welke zijn dat en waarvoor kunnen ze worden gebruikt? Laten we eens kijken.

Draagsteiger

Draagsteigers worden aan één kant ondersteund en de andere kant steekt zonder steun naar buiten uit. Dit type steiger is ideaal voor projecten die over een grote afstand moeten reiken, zoals het schilderen of repareren van de buitenkant van een gebouw, zonder al te veel ruimte voor de constructie in te nemen. Het nadeel is dat cantileversteigers door hun gebrek aan steun aan één kant niet geschikt zijn voor zware lasten of winderige weersomstandigheden.

Hangsteiger

Zoals de naam al zegt, zijn hangsteigers ontworpen om aan een bovenliggende structuur zoals een dakspant of balk te hangen. Dit maakt ze zeer geschikt voor het werken aan plafonds en bovenmuren in hoge gebouwen, omdat ze geen ondersteunende structuren onder zich nodig hebben. Dit type steiger heeft echter ook zijn nadelen; het vereist meer opbouwtijd dan andere typen steigers, plus het kan alleen veilig lichte lasten dragen en wordt ook niet aanbevolen voor gebruik in winderige omstandigheden.

Schraagsteiger

Schraagsteigers zijn misschien wel de meest populaire optie als het gaat om steigers vanwege hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. Ze bestaan uit twee A-frame staanders die aan de bovenkant met planken verbonden zijn, waardoor ze stabiliteit bieden en geschikt zijn voor zwaardere lasten dan cantilever- of hangsteigers. Schraagsteigers kunnen ook relatief snel worden afgebroken na gebruik, dus ze zijn geweldig als je iets nodig hebt dat je snel kunt opzetten, maar toch goed blijft staan tijdens je project.

Steigers zijn van onschatbare waarde als het gaat om grote en kleine bouwprojecten. Met wat onderzoek en zorgvuldige overweging van belastingseisen en omgevingsfactoren zoals windsnelheid en weersomstandigheden, moet u in staat zijn om precies te vinden wat u zoekt in een mum van tijd! U kunt een steiger huren van 123 Machineverhuur!

Ontdek dé voordelen van een urenregistratie

Previous article

Trekveren gebruiken? Dit zijn de belangrijkste toepassingen!

Next article

You may also like