Handig

Babykamer verlichten

0

Het inrichten van een babykamer is een van de leukste projecten om te doen wanneer je een kleintje verwacht. Ook het kiezen van de juiste verlichting is daarbij van groot belang.

In deze blog gaan wij in op het juist verlichten van een babykamer. Want hoewel het decoreren van de kamer met fantastische muurstickers kinderkamer erg leuk is, ligt daar niet alle focus op. Verlichting is niet alleen belangrijk voor het creëren van een gezellige sfeer, maar ook voor een veilige en praktische omgeving voor je baby om in te slapen, spelen en groeien.

Tips

Als het gaat om de verlichting in een babykamer, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hier geven wij een aantal tips, om je te helpen mee te denken.

#1 Even dimmen

Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor verlichting die niet te fel is. Dat kan de de baby kan overprikkelen en daardoor wordt het moeilijker om in slaap te vallen. In plaats daarvan kan je kiezen voor zachte verlichting, zoals een nachtlampje, die de baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft.

#2 Verduisteren

Fijn na een aantal maanden: de kamer kunnen verduisteren, of althans, donkerder maken. Op een gegeven moment maakt je kindje melatonine in het donker aan. Met de juiste raamdecoratie, zorg jij ervoor dat het felle zonlicht niet de slaap tegenhoudt.

#3 Verspreiden

Een ander belangrijk aspect van de verlichting in een babykamer, is de manier waarop het licht wordt verspreid. Kies voor voor verlichting die niet rechtstreeks in de ogen van de baby schijnt, omdat dit de het zien van de baby kan beïnvloeden. Een tip is te kiezen voor verlichting die indirect schijnt, zoals een lamp die naar het plafond gericht is, of verlichting die ‘verstrooid’ wordt door een lampenkap.

Decoratie

Het moet natuurlijk ook leuk blijven, het inrichten van de babykamer. Daarom gaan we toch nog even in op het decoreren van de babykamer. We hebben het een en ander voor je uitgezocht en zijn tot de volgende must have spullen gekomen:

  • Een mooi vloerkleed. Of je nu gaat voor een leuk dier of juist voor wat neutralers, het kleed de kamer meteen aan.
  • Naam letters. Wanneer bekend is wat de naam is van het kindje, is het mooi om de naam neer te zetten in blokletters op een plankje. Het heeft wellicht niet veel nut, maar dat hoeft bij decoratie ook niet per se!
  • Muurstickers. Voor een leuke en speelse touch in de kamer. Er zijn genoeg mooie muurstickers te vinden. Denk aan quotes, afbeeldingen of een combinatie daarvan.
  • Relaxstoel. Niet helemaal nutteloos, maar juist functioneel. Maar, in plaats van te kiezen voor een saaie stoel, kan je deze natuurlijk ook in stijl komen. Bijvoorbeeld teddystof is momenteel erg populair

Al met al kunnen we concluderen dat voor het creëren van een fijne babykamer verschillende dingen nodig zijn. Een misschien vergeten, maar niet geheel onbelangrijk aspect is het verlichten van de babykamer. Het belangrijkste is, dat direct schijnend licht, niet erg bevordelijk is voor je kleintje. Met bovenstaande tips, zorg jij voor een veilige omgeving.

Dubbel glas: een duurzame investering voor jouw oude huis!

Previous article

Goedkoop een elektrische auto leasen? Maak een vergelijking!

Next article

You may also like