Geld

Beginnen met crypto handelen, zo doe je het in 5 stappen

0

Omdat het handelen in crypto helemaal van deze tijd is, leggen wij je uit hoe je dit het beste kan doen. In 5 duidelijke stappen leren wij je meer over de cryptomarkt en hoe je zelf kan beginnen.

Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple. Dit zijn cryptomunten waar zelfs beginners weleens van hebben gehoord. Het is natuurlijk helemaal hot, hip and happening om te handelen in cryptomunten. Maar je kan ook heel veel geld verliezen wanneer je geen idee hebt waar je aan begint. Leer dus goed waar je in handelt, waar je moet handelen, wanneer je wel of juist niet moet kopen en verkopen? Wanneer je dit weet kan jij als beginner ook gewoon geld verdienen met het handelen in cryptocurrencies.

Starten met crypto in 5 stappen:

In 5 stappen leggen wij je uit wat je moet weten wanneer jij wil starten met het handelen in crypto. Zo geven wij je een klein inkijkje in de wondere cryptowereld.

1.    Wat zijn cryptomunten?

We beginnen met de belangrijkste vraag. Wat zijn cryptomunten en waar ga je aan beginnen? Crypto is eigenlijk online geld. Zo heb jij misschien briefgeld in je portemonnee, maar je kan ook online geld hebben. Er zijn verschillende munten verkrijgbaar. Zo kan je Bitcoin hebben maar ook Cardano. Het werkt eigenlijk net als bij Dollars en Euro’s. De koers is echter meer in beweging, waardoor inlezen voor het kopen een slim is.

2.    Waar kan ik crypto kopen?

Er zijn verschillende manieren om crypto te kopen. Er zijn brokers die crypto’s beschikbaar hebben. Denk aan Binance, Litebit of Bitvavo. Ook hier is het goed om te kijken wat iedere broker te bieden heeft. Bekijk hier een Bitvavo review. Deze laatste is trouwens ook een broker van Nederlandse oorsprong. Hierdoor is het makkelijker om te handelen.

3.    Handelen of investeren?

Wanneer jij een beginner bent kan je beter niet zomaar gaan handelen. Vaak gaat er dan meer geld verloren dan dat je hebt ingezet. Wij adviseren om dan te investeren. Neem een bedrag dat je niet nodig hebt en wat niet gelijk erg is om te verliezen. Kies een munt waar jij vertrouwen in hebt. De Bitcoin is bijvoorbeeld een hele stabiele munt die blijft groeien. Koop voor €100,- aan Bitcoin en laat dit een langere periode staan. De verwachting is dat de markt nog flink gaat groeien de komende jaren.

4.    Volg een cursus om te handelen

Wil jij toch gaan handelen? Dan zijn er verschillende onlinecursussen die je kan volgen. Er zijn veel handelaren die denken dat ze het wiel hebben uitgevonden nu ze twee jaar handelen. Deze maken een cursus waar jij waarschijnlijk niet wijzer van wordt. Maar er zijn ook cursussen van handelaren die al vanaf het begin diep in de materie zijn gedoken. Dit is een voorbeeld van een goede cursus.

5.    Uitbetalen op het goede moment

Heb jij het gevoel dat het een goed moment is om te laten uitbetalen? Ga ervoor! Wanneer je het niet doet en de koers keldert ineens weer enorm word je daar niet vrolijk van. Vertrouw dus af en toe op je gevoel. Vooral wanneer je al flinke winst hebt gemaakt is het goed om op je gevoel te vertrouwen.

Zo ga je professioneel de bomen in

Previous article

Zo beveilig en bewaak jij je huis tot in de puntjes

Next article

You may also like