Huis & Tuin

Besparen op verf, verstandig of niet?

0

Zijn je muren in de slaapkamer bezaaid zijn met bloedvlekken van muggen die net hebben gegeten of van vlekken van vieze handen? Als je verf van goede kwaliteit op je muren hebt, is dit niet zo’n groot probleem. Dan maak je snel een sopje en maak je je muren schoon. Als je geen goede kwaliteit verf op je muren hebt, komt er een deel van die verf mee als je een sopje gebruikt. Je kunt je dus afvragen of het wel een goed idee is om te besparen op verf.

Hoe herken je eigenlijk goede verf?

De kwaliteit van een verf wordt in grote mate beïnvloed door de hoeveelheid en het soort bindmiddel in de verf. In goedkopere verf zit weinig bindmiddel. Ze bestaat voornamelijk uit vulstoffen waardoor ze poreus is. Dat zorgt ervoor dat de verf niet goed onderhoudbaar is en het werkpatroon en alle overlappingen goed zichtbaar blijven als de verf droog is. Een budgetvriendelijke verf van lagere kwaliteit bevat ook veel minder titaandioxide, wat de dekkracht en witheid niet ten goede komt. Niet aan te raden dus, als je geen vele lagen na elkaar wilt schilderen om tot een goed resultaat te komen.

De voordelen van goede kwaliteit verf:

Goede dekkracht
Met kwaliteitsverf heb je weinig verflagen nodig om je ondergrond perfect te dekken. Minder lagen betekent ook minder werk. Voor muurverven streven we naar een topresultaat met slechts 1 grondlaag en 1 afwerkingslaag.

Prima hechting
Kwaliteitsverf garandeert je de best mogelijke hechting op de ondergrond, zodat het resultaat van je verfkarwei na een tijdje niet begint af te bladderen.

Perfecte verwerking
Goede verf is makkelijk aan te brengen op de muur. Ze is soepel, eenvoudig te verdelen over het oppervlak en geeft een egaal eindresultaat.

Geen gespat
Kwaliteitsverf die spat niet. Ze bestaat enkel uit kwalitatieve grondstoffen die op een slimme manier werden gedoseerd in de verf. Én ze wordt bovendien pas samengesteld na het doorlopen van verschillende verwerkingstesten.

Egaal eindresultaat

Het verschil in absorptie van de ondergrond wordt met een kwalitatieve primer geïsoleerd, zodat je geen glansverschillen, storende overlappingen of rolstructuren ziet.

Optimale kleurjuistheid
De kleurjuistheid is veel groter bij kwaliteitsverf dan bij goedkopere varianten. De verf heeft exact de kleur van je staal en kleurverschillen tussen bijvoorbeeld lakverf voor je deuren en dezelfde kleur muurverf voor je muren is zo goed als onbestaande.

Makkelijk onderhoud
Een kwaliteitsverf is beter te onderhouden, net doordat er meer en kwalitatiever bindmiddel inzit, wat een langere levensduur mogelijk maakt. De verf is bovendien minder gevoelig voor schade na allerhande aanrakingen.

Er is geen twijfel mogelijk, kwaliteitsverf heeft heel wat voordelen! Je zult er wel wat meer voor betalen, maar je bent wel zeker van een duurzaam en mooi resultaat met minder onderhoud.

De kwaliteit van bijvoorbeeld Sikkens verf biedt een uitstekende bescherming voor elke ondergrond, zowel voor muren als voor hout, om te lakken of te vernissen.

Welk tv-formaat is het meest geschikt?

Previous article

Rioleringsproblemen snel laten verhelpen

Next article

You may also like