InternetTrends

Beste 3D printer van 2023

0

Met een 3D printer maak je zelf de leukste ontwerpen. Niet op papier, maar echt driedimensionaal. Deze printers zijn tegenwoordig ook geschikt voor thuisgebruik. Daarom hebben we de beste 3D printers van 2023 voor je op een rij gezet.

Wat is een 3D printer?

Een 3D printer is een innovatief apparaat. Eerder werden ze vooral zakelijk en binnen de industrie gebruikt. Nu zijn ze ook beschikbaar voor thuisgebruik. Met een 3D printer maak je zelf de leukste objecten middels een digitaal bestand. het ontwerp wordt geprint in bijvoorbeeld nylon, kunststof of papier. De bestanden maak je met speciale software waarna ze door de printer worden uitgeprint tot een product.

Je kunt deze techniek bijvoorbeeld gebruiken om de inrichting van je woning in 3D uit te printen. Zo kun je eerst zien of het de look geeft die je wenst, voordat je overgaat tot een aankoop. Maar, 3D printers worden natuurlijk ook op een meer zakelijke manier gebruikt. Bijvoorbeeld om een prototype van een product te kunnen maken. Ook de medische en wetenschappelijke sector maakt gebruik van 3D printers. Denk maar eens aan het ontwikkelen van bijvoorbeeld protheses.

9 beste 3D printers van 2023

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe 3D printers bijgekomen. Niet iedere printer is hetzelfde, en sommige printers hebben zeker wat flinke extra’s. Ook de prijzen per printer verschillen enorm. Hier vind je een lijst met de beste printers van dit jaar.

Velleman Vertex K8400 3D-Printer

De Velleman Vertex is een van de beste 3D-printers van 2023. De kopers  die voor dit model hebben gekozen zijn ontzettend enthousiast. De printer is betrouwbaar en precies in staat om te doen wat je ervan verwacht. Het is een thermische printer die het werk efficiënt en gemakkelijk gedaan krijgt. De instructies van dit merk zijn erg duidelijk en dat maakt dit model makkelijk in gebruik. Je kunt het dan ook zonder hulp van een professional installeren. Dit model heeft slechts een printkop die van tijd tot tijd moet worden vervangen. Het model wordt geleverd met een firmware die met behulp van de website en de instructies van het bedrijf kan worden bijgewerkt. Een goede aankoop dus!

XYZPrinting da Vinci Mini W+

Deze 3D printer is heel geschikt voor thuisgebruik. De machine is makkelijk te bedienen en je hebt geen specifieke technische kennis nodig. De Da Vinci Mini werkt zeer nauwkeurig en is voorzien van een ingebouwd Wifi signaal. Door de USB-aansluiting kun je de printer tevens aansluiten op de computer. Met deze 3D printer kun je objecten uitprinten van plastic op plantaardige basis. Deze 3D printer heeft een printsnelheid van 50. De hoogte, breedte en diepte van het print oppervlak is 150 cm. Deze 3D printer van XYZPrinting is lekker compact van formaat en is gunstig geprijsd.

Creality 3D Ender-3 Pro

Met deze 3D printer kun je objecten printen van verschillende materialen. De printer heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en print objecten middelgroot uit. Het printbed van dit apparaat is verwarmd. Dat zorgt ervoor dat creaties niet zomaar uitzetten. Door het C-MAG magnetische bed haal je de objecten makkelijk los van het bed. Deze 3D printer kan gebruikt worden met PETG, TPU, ABS en PLA. Je kunt zowel online als offline printen met een SD-kaart of een USB-kabel. Deze 3D printer heeft een LCD beeldscherm en werkt op een Windows, Linux of OSX besturingssysteem.

Anycubic 3D i3

Deze 3D printer van Anycubic overtuigd door zijn professionele functies en uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Deze printer heeft een verwarm print bed en een 3,5 inch kleurenbeeldscherm. De printer is zeer eenvoudig in gebruik en wordt compleet geleverd met zowel een SD-kaart als een USB-kabel. Je kunt dus online en offline creaties maken. Met deze 3D printer kun je driedimensionale objecten printen in ABS, PLA, hout en HEUPEN. Het apparaat maakt gebruik van FDM print technologie waardoor je altijd zeker bent van uitstekende kwaliteit. Het print oppervlak is H 205 x B 210 x D 210 cm

Longer SLA 3D-printer

Deze printer heeft een fors print formaat wat hem geschikt maakt voor het maken van allerlei ontwerpen. Deze 3D printer maakt gebruik van hars, is gebruiksvriendelijk en is voorzien van een 2,8 inch kleurenscherm met touchscreen. Met deze SLA 3D printer kun je de voortgang van de print tevens in realtime bekijken en checken. Het apparaat is al gemonteerd wat betekent dat deze direct klaar is voor gebruik. De 3D printer maakt gebruik van Selective Laser Sintering technologie om kwalitatieve prints te kunnen produceren in een kort tijdsbestek. De printer wordt compleet geleverd met diverse accessoires zoals een filter, hars een TF-kaart en diverse gereedschap.

Flashforge Adventurer 3

Een prachtige 3D printer die alleen al door zijn vormgeving een klasse apart is. Met deze 3D printer van Flashforge, heb je alles in huis om een kwalitatieve driedimensionale print te kunnen maken. Dit apparaat print op een temperatuur van 200 graden en is voorzien van en glasplaat die extra bescherming biedt. De printer is vanuit de doos direct gebruiksklaar. Je kunt objecten printen in PLA materiaal. Het print materiaal heeft een doorsnede van 1,75 millimeter. Het print oppervlak heeft een afmeting van H 14 x B 15 x D 14 cm.

Polaroid Playsmart 3D printer

Deze 3D printer brengt je gelijk terug in de tijd wanneer je hem ziet. ZO heeft hij de regenboog kleuren als bij een oude polaroidcamera. De Poladroid Playsmart 3D printer werkt niet volledig met dezelfde technieken natuurlijk, maar het design hebben ze geprobeerd hetzelfde te houden. Ook print hij enorm snel en hierdoor is dit zeker één die je in huis wil hebben. Hoe leuk is het ook wanneer je iets print in de hoek van de camera met zo’n mooie 3D printer. Hij heeft 1 printkop waarmee hij print, en kan tot maximaal 250 graden printen. De prijs is zeer schappelijk en daarom staat hij ook in deze lijst.

Prusa i3 MK3S+

We hebben het al even gehad over een aantal 3D printers. Maar wanneer jij echt opzoek bent naar een 3d printer voor professioneel gebruik, dan kom je toch uit bij deze 3D printer van Prusa. De Prus i3 MK3S+ is namelijk voorzien van de nieuwste technologieën. Het is heel gemakkelijk om bestanden door te sturen en vervolgens te laten printen. Dit is geen 3d-printer voor beginners.

Anycubic Vyper

Dit merk zal je waarschijnlijk al wel vaker voorbij hebben zien komen. Maar nu hebben ze de nieuwe Vyper op de markt gebracht. Dit model staat bekend om zijn snelheid. Ook is het fijn dat je geen bouwpakket in elkaar hoeft te schroeven. Je krijgt hem bijna zoals op de plaatjes thuis gestuurd. Een paar schroeven en je bent klaar om te printen. Daarnaast heeft hij een fijn touchscreen waardoor je makkelijk kan zien wat je al geprint hebt of wat je wil gaan printen.

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een 3D printer koopt?

FMD of SLA 3D printer

In je zoektocht naar een 3D printer krijg je te maken met termen zoals SLA en FMD. Deze laatste afkorting staat voor Fused Deposition Modelling. Een FMD 3D printer is doorgaans wat gebruiksvriendelijker dan de SLA variant. Deze laatste worden vooral professioneel gebruikt of door mensen met meer ervaring. Wil je moeiteloos kunnen printen? Dan kun je het beste voor een FMD 3D printer kiezen. Doorgaans zijn deze ook wat gunstiger geprijsd. Als je een printer zoekt met professionele functies en je al wat meer ervaring hebt met printen in 3D, dan kun je ook kiezen voor een SLA apparaat.

Afmetingen

Ook de afmetingen van het apparaat kun je mee laten wegen in je aankoopbeslissing. Een 3D printer is namelijk doorgaans wat groter dan een gewone huis-tuin-keuken printer. Bedenk je vooral dus goed in welke ruimte je de 3D printer wilt gaan gebruiken, en of je daar genoeg ruimte tot je beschikking hebt. Er zijn overigens ook 3D printers met een compact formaat te koop. Deze aankoop kun je overwegen als je beperkt bent in ruimte. Er is namelijk niets vervelender dan extra ruimte te moeten maken als je de 3D printer wilt gebruiken.

Printmateriaal

Een 3D printer kan objecten maken van verschillende materialen. Hierbij kun je denken aan printen van hars, hout, plastic of zelfs metaal. In de meeste gevallen kan een 3D printer objecten van maken van 1 soort materiaal. Wil je driedimensionale ontwerpen maken die bestaan uit meerdere materialen? Zoek dan naar een 3D printer die deze mogelijkheden biedt. Dat is namelijk niet bij elk apparaat vanzelfsprekend. Printen in meerdere materialen wordt vaak gedaan bij professionele ontwerpen, maar natuurlijk ook als je al wat meer ervaren bent in het printen van 3D modellen.

Composiet vlonderplanken: wat en waarom?

Previous article

Online gamen in tijden van corona

Next article

You may also like