Internet

Bouw je eigen webshop met Shopify

0

Het aantal zzp’ers is de afgelopen jaren flink toegenomen, en dit aantal stijgt nog steeds. Vooral steeds meer jongeren gaan zelfstandig ondernemen. De vrijheid roept, en daarnaast zijn er ook steeds meer (online) mogelijkheden om je bedrijfsplannen uit te voeren. De digitale ontwikkelingen en uitvindingen lijken eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar Shopify, een e-commerce platform waar je alles bij de hand hebt om een eigen webwinkel te bouwen.

Wat is Shopify?

Shopify fungeert als het ware als een systeem tussen jou, jouw bedrijfsplannen en de doelgroep die je wil bereiken. Je komt, wanneer je je op het platform aanmeldt, terecht in een ecommerce omgeving waar je onder andere je eigen webshop vorm kunt geven. Maar dat niet alleen, je kunt ook direct via Shopify verkopen. Online, via je website of social media, maar ook in het echt, met bijvoorbeeld een pop-up store waar je jouw product verkoopt. Je kunt Shopify zien als een alles-in-een tool voor de marketing voor jouw bedrijf. Social media is daarbij een belangrijke speler; wanneer je een grote doelgroep weet te bereiken, weten steeds meer mensen jouw website te vinden.

Alles bij de hand

Shopify is een compleet systeem waar alles voorhanden is om een basiswebsite op te zetten. Mocht je nu specifieke, persoonlijke wensen hebben voor de website is daar ook een oplossing voor met Shopify maatwerk. Met deze uitbreiding kun je een web developer inhuren, die de bepaalde functie in de website kan inbouwen. Op die manier zit je niet vast aan de standaard ingebouwde functies, maar kun je de webshop precies laten uitstralen waar jouw merk of jouw product voor staat.

Mogelijkheden om te groeien

Wanneer je een bedrijf start, doe je dat waarschijnlijk aan de hand van een meerjarenplan, waarin de omzet ieder jaar stijgt. En wanneer je bedrijf al een tijdje meegaat, succesvol is en aan de top zit van zijn kunnen, is de motivatie om verder te groeien waarschijnlijk alleen nog maar sterker. Dan wordt het misschien tijd om over te stappen naar Shopify plus. Je komt in aanmerking voor Shopify plus wanneer de omzet zo’n 1 à 2 miljoen per jaar is. In Shopify plus zitten uitbreidingsmogelijkheden waarmee je in Nederland, maar ook internationaal kunt groeien.

Je kunt met Shopify plus bijvoorbeeld gemakkelijker klantervaringen analyseren en lokaliseren, zodat je precies kunt zien welke doelgroep je aanspreekt. De transacties per minuut liggen daarnaast hoger, zodat je geen eventuele omzet meer mist.

Magazijn (her)inrichten: 4 tips

Previous article

Pre-employment screening: een essentieel onderdeel van een algeheel risicobeheerprogramma

Next article

You may also like