Handig

Cadeaubon inwisselen voor geld? Zo kan dat!

0

Ben je bijna jarig of zitten de feestdagen eraan te komen? Dat kun je er donder op zeggen dat er binnenkort gevraagd gaat worden naar je “lijstje”. Je weet wel, van die zogenaamde verlanglijstjes met dingen erop die je blijkbaar niet echt wilt hebben, aangezien je ze anders inmiddels zelf wel zou hebben gekocht. Dat is tenslotte wat zo’n beetje 95% van de Nederlandse bevolking doet, toch?! En heb je geen lijstje (of weiger je gewoonweg om die te maken) dan hebben de gevers vaak een gemakkelijk alternatief: de cadeaubon… Zo’n bon waaruit blijkt dat de gever weinig inspiratie had om jou écht te verrassen met een origineel cadeau. Daarom vertellen we je in dit blog hoe je zo snel mogelijk je cadeaubon kunt inwisselen voor geld. 

Een cadeaubon, dit kun je ermee

Een cadeaubon, het klinkt leuk: “Zodat je zelf iets leuks kan uitzoeken” en misschien is het ook wel logisch, maar eigenlijk wordt het probleem hiermee gewoon van de gever naar de krijger verplaatst. Om het nog maar even wat duidelijker te schetsen, de gever heeft namelijk geen idee wat hij of zij voor je moet kopen en heeft ook, dus wordt je er gewoon zelf mee opgezadeld. Het makkelijkste cadeau dat je dus van iemand kunt krijgen is een cadeaubon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel cadeaubonnen ergens onder in een la verdwijnen en gewoonweg verlopen. Gelukkig heeft Wissel.nl de oplossing: wissel jouw cadeaubon in voor geld. 

Een bijkomend probleem bij het gebruik van cadeaukaarten

Wist je dat cadeaukaarten tegenwoordig ook nog een bijkomend probleem hebben? Sinds 2020 kun je met veel cadeaubonnen van bijvoorbeeld 100 of 150 euro, online nog maar aankopen doen van maximaal 50 euro. Denk daarbij aan de VVV-cadeaukaart, de Boekenbon en de Yourgift-cadeaukaart. Met andere woorden, als je dus van een gulle gever een cadeaubon van 100 of 150 euro hebt gekregen en je hebt na veel wikken en wegen eindelijk je keuze gemaakt, dan kun je dus maar 50 euro van je bon gebruiken en moet je de rest bijbetalen. De rest van die cadeaubon kun je dan bij een volgende aankoop weer gebruiken, maar elke keer met een maximum van 50 euro. Dat komt door nieuwe Europese anti-witwasregels. 

Bonnen die je maar bij één specifieke winkel kunt gebruiken, zoals die van Hema, De Bijenkorf of Bol.com, vallen niet onder de EU-regel. Omdat je die maar bij een partij kunt inleveren, worden die namelijk niet gezien als een elektronisch betaalmiddel.

Cadeaubon inwisselen voor geld

Voor wie ergens onder in een la nog een cadeaubon heeft liggen of wie gewoon niet zit te wachten op keuzestress, een ballonvaart, een high tea of massage, is er een hele fijne oplossing. Je kan de cadeaubon inwisselen voor geld. Zo maak je iemand die wel dol is op cadeaubonnen blij en kun jij het geld wat je ervoor krijgt, gebruiken voor iets waar je wél op zit te wachten. Kortom een win-winsituatie.

Gewrichtsklachten: wat is het en welke soorten zijn er

Previous article

Zijn paddo’s illegaal om te gebruiken?

Next article

You may also like