HandigHuis & Tuin

Contact houden met je naasten tijdens de quarantaine

0

De meeste mensen zitten ondertussen al wekenlang thuis. Het is in deze tijd lastig om goed contact te houden met de mensen waar je van houdt. Waar je normaal even langs ging om een kopje koffie te drinken, gaat dat nu niet zo makkelijk meer. Hoe houd je dan toch goed contact met je familie en vrienden tijdens deze quarantaine?

Vragen hoe het gaat

Het is niet voor iedereen om regelmatig de telefoon op te pakken en te bellen, simpelweg om te vragen hoe het gaat en wat diegene aan het doen is. Toch is het in tijden als deze juist belangrijk om dat wel te doen. Je ziet niet vaak mensen meer, dus door te bellen houd je elkaar toch nog op de hoogte en heb je het gevoel dat je even bij gekletst bent, ook al heb je elkaar niet gezien.

Het hoeft niet te blijven bij een telefoontje, je kunt ook met elkaar videobellen of Facetimen. Ook dit zorgt weer voor het gevoel dat je goed bij gekletst bent, en nu heb je elkaar ook nog even gezien. Ook is het, als je alleen bent, fijn om met iemand te videobellen zonder dat je echt een gesprek moet hebben. Je voelt gewoon het gezelschap van de ander, en dit kan helpen tegen een eenzaam gevoel.

Je kunt ervoor kiezen om toch af te spreken met iemand, maar dan op anderhalve meter afstand. Je kunt bijvoorbeeld met de auto naar iemand toe en op gepaste afstand in het gras zitten, of een praatje maken voor de deur. Als je elkaar al een tijdje niet gezien hebt, is dit een erg prettige oplossing.

Toch nog op bezoek?

Het kan lastig zijn, het feit dat je niet bij elkaar op bezoek kan. Vooral voor ouderen in een verzorgingshuis is dit lastig. Ze krijgen daar in principe geen bezoek. Dat is heel logisch, want je moet niet krijgen dat iemand daar aangestoken wordt met het virus. Toch is het een vervelende situatie. Gelukkig zijn hier oplossingen voor bedacht. Het gebeurt op verschillende plekken al dat mensen een hoogwerker huren en buitenlangs naar het raam van hun ouder/grootouder gaan. Zo kun je via het raam toch elkaar zien en elkaar groeten en bijkletsen. Je kunt online makkelijk een hoogwerker te huur vinden. Vaak staat er de hele dag een hoogwerker klaar en kunnen verschillende mensen even naar boven. De ouderen vinden dit erg leuk en het zal hun dag écht opvrolijken als ze je nog even kunnen zien, al is het maar voor een paar minuten.

Dit zijn belangrijke voorwaarden van het leasen van auto’s: let hier op

Previous article

Wat is lenen nu eigenlijk? Wat is de oorsprong en hoe is het veranderd?

Next article

You may also like