Internet

Cryptoportfolio samenstellen: hoe spreid je je kansen?

0

Je wilt handelen in cryptovaluta en vraagt je af wat de beste manier is om je portfolio samen te stellen. Oftewel de verzameling aan punten die je hebt gekocht en waarop je – hopelijk – zult renderen. Ons advies? Spreid je kansen en richt je portfolio in volgens een aantal strategieën die hun dienst tot nu toe lijken te bewijzen. Lees gauw verder voor meer toelichting.

De cryptomarkt is onvoorspelbaar. De ene dag kan de waarde van een munt verdubbelen. De volgende dag is ‘ie weer gedaald tot een historisch laag niveau. Dat maakt de markt spannend en kansrijk tegelijk. En het is meteen ook de reden dat wij aanraden je kansen te spreiden. Zet je al je vrij besteedbaar vermogen in op twee munten, dan is dat een risico. Smeer je het uit over meerdere coins, dan speel je op safe. Net als bij een roulette strategie, eigenlijk.

De spreiding moet je overigens niet geheel willekeurig doen. Er zijn een aantal analyses en onderzoeken gedaan waaruit een vaste verdeling is gekomen die het meest verstandig blijkt te zijn. Cryptocurrencytip behandelt deze op haar website en wij onderschrijven hun advies graag. Daarom nemen we de meest succesvolle munten en het aan te raden percentages met je door.

Bitcoin

De Bitcoin is de meest bekende cryptocurrency en ook de meest invloedrijke munt in de markt. Allereerst komt dat doordat je de meeste munten met Bitcoin moet aankopen. Maar het komt ook doordat veel ‘altcoins’ aan de Bitcoin zijn gekoppeld. Dus als de Bitcoin hard stijgt of daalt, dan bewegen die altcoins mee. Daarom is ons advies: zorg dat je een grote positie inneemt in de Bitcoin. Denk aan ongeveer een derde tot de helft van je inleg.

Dash, Ethereum, Litecoin, Monero

Bitcoin is dan wel de grootste, maar niet de enige grote speler in de cyrptomarkt. Ook munten als Dash, Ehtereum, Litecoin en Monero zijn groot en relatief stabiel. Ze vormen dus een goede basis wanneer je minder risicovol wil beleggen. Dat zie je ook aan hun plek in de CoinMarketCap, een overzicht van de meest waardevolle cryptomunten en de ontwikkelingen die zij hebben doorgemaakt. Wij raden daarom aan nog een kwart tot een derde van je budget in deze munten te investeren.

Top 30 coins

Dan is er nog een iets risicovollere categorie waarmee je óf heel veel geld kunt verdienen, óf juist kans loopt je inleg te verliezen. Dit zijn de overige coins in de top 30. Zoals NEO, Binance, BSV en ONT. Wanneer je de CoinMarketCap bekijkt zie je meteen dat deze munten behoorlijk volatiel zijn, maar uiteindelijk een opwaartse trend laten zien. Omdat wij denken dat ze nog veilig genoeg zijn om op in te zetten, zeggen we: investeer hierin ongeveer twintig procent van je beleggingsbudget.

Micro-caps en ICO’s

Tot slot hebben we nog de Micro-caps en ICO’s. Een micro-cap is nog relatief nieuw en klein op de markt, maar heeft wel potentie. Als ze succes behalen, bieden ze hoge rendementen. Doen ze het minder goed, kan de waarde naar beneden schieten. Datzelfde geldt voor ICO’s. Dat staat voor Initial Coin Offering, een nieuwe digitale valuta. Ook hiervan moet nog blijken hoe goed het werkend product in de smaak valt en wat dat doet met de waarde van de bijbehorende munt. Daarom adviseren wij hierin niet meer dan respectievelijk vijf en 2,5 procent in te investeren.

Powerbank kopen: waar moet je op letten?

Previous article

Een fiets van de zaak: dit gaat er veranderen!

Next article

You may also like