HandigTrends

De beste banden voor bij snikheet weer

0

De zomer van 2019 was er één die vele records verbrak. Zo was het ongelooflijk droog maar ook ontzettend warm. Warmterecords sneuvelden en we tikten zelfs officieel 40 graden aan, nog nooit vertoond in Nederland. En het zou dus maar zo kunnen zijn dat dit vaker gaat voorkomen. Dat betekent ook iets voor onze auto, en meer specifiek voor onze autobanden. Want die zijn niet allemaal even goed voorbereid op snikheet weer. Welke banden kun je het beste kiezen voor hete zomers?

Waarom zomerbanden?

Is het geen onzin om speciale zomerbanden aan te schaffen? Het nut van winterbanden is voor de meeste mensen inmiddels wel duidelijk: betere grip bij temperaturen onder 7 graden. Winterbanden in de zomer gebruiken is niet zo’n goed idee, boven de 7 graden wordt de weerstand veel hoger, ook bij regen. En dus is het goed om na te denken over welke zomerbanden je voor warm weer gaat gebruiken voor de beste wegligging en grip.

Waar let je op bij zomerbanden?

Zomerbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan winterbanden, waardoor ze bij hoge temperaturen niet te zacht worden. Zo zorg je dat de weerstand niet te hoog wordt, en je dus niet onnodig minder zuinig rijdt. Bovendien zorgt het ervoor dat je op hogere snelheden comfortabel kunt blijven rijden.

Winterbanden worden vaak op stalen velgen gelegd, omdat die veel minder gevoelig zijn voor bijvoorbeeld pekel. Zomerbanden daarentegen kun je prima op lichtmetalen velgen leggen, waardoor je auto er ook helemaal ‘af’ uitziet. Denk dus bij zomerbanden ook eens aan lichtmetalen velgen bestellen, zodat je een compleet set aanschaft.

Zorg er ook voor dat je je zomerbanden, als je ze wisselt voor winterbanden, goed opbergt. Zo kun je ze meerdere jaren veilig blijven gebruiken.

De beste banden bij snikheet weer

Voor elke auto en dus alle bandenmaten geldt dat er verschillende banden het beste resultaat kunnen geven. Toch willen we er twee uitlichten:

  • de Michelin Pilot Sport 4 in maat 225/40 R18 heeft de beste prestaties tijdens droog en dus warm weer. Ook tijdens natte omstandigheden presteert hij goed dus dit is zonder meer een goede zomerband.
  • de Michelin Primacy 4 in maat 235/55 R17 presteert het beste tijdens warm weer en is gunstig voor het verbruik. In nat weer presteert hij voldoende en ook op andere vlakken is dit een prima band.

Zoek je banden voor andere maten dan kun je wellicht kijken naar één van deze in een andere maat. Bovendien lijkt een investering in zomerbanden nu een betere dan die in winterbanden, gezien het huidige klimaat.

Schoonmaakfouten die bijna iedereen (dus jij ook) maakt

Previous article

5 Populairste Woonwinkels van 2020

Next article

You may also like