Algemeen

De grootste favorieten voor het EK 2021

0

Het Europees Voetbal Kampioenschap komt. er bijna aan, en dat betekent dat we weer vol enthousiasme kunnen duiken in het kijken van de wedstrijden en het voorspellen ervan. Volgens de bookmakers zijn er vijf belangrijke kanshebbers voor de winst die we zeker in de gaten zouden moeten houden. Dat zijn; Engeland, België, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Nederland valt hier dus niet tussen. Ons kikkerlandje fungeert samen met Italië en Portugal als underdogs. We bespreken de favorieten allemaal even los van elkaar zodat je je eigen oordeel kunt vellen over de winkansen, en misschien wel geld kunt verdienen door in te zetten op wedwiki.nl!

Duitsland

Elke voetballiefhebber weet dat het wereldkampioenschap voetbal in 2018 een regelrechte ramp was voor Duitsland. Het was de eerste keer dat een team uit de DFB al in de voorrondes uitviel – en dat was voor de Duitsers uiteraard moeilijk te verwerken. Ook was er nieuws over populaire speler Özil, die nooit meer zal spelen voor het Duitse elftal – waar veel mensen over vielen. Na dit debacle zijn er gelukkig niet veel mensen ontslagen, zelfs de bondscoach Joachim Löw kon aanblijven als bondscoach voor het nationale elftal. Ondanks dit alles wordt verwacht dat  Duitsland hoge ogen zal gooien op het Europese Kampioenschap en misschien wel uit de bus komt als winnaar.

white soccer goal on focus photo

Spanje

Op het WK van 2018 deed Spanje het niet bijster goed, en kwam niet verder dan de rondes met zestien teams (de poules). Na deze slechte scores zijn belangrijke spelers zoals Gerard Pigué (mocht je het nog niet weten, dat is de (ex)man van populaire zangeres Shakira). Ook is het Spaanse team van coach geswitcht toen ze nog maar 48 uur voor de start van het toernooi hadden. Dat lijkt misschien niet veel goeds te voorspellen, maar door sterspelers zoals Sergio Busquets of David de Gea wordt er heel veel verwacht van de Spaanse Europese ploeg, die ook wel de Furia Roja genoemd worden.

België

Het Belgische team doet het de laatste jaren al steeds beter, en na hun mooie score op het WK van 2018 zijn de verwachtingen voor het EK in 2021 zeer hoog gespannen. In 2018 werden de rode duivels namelijk derde, één van de grootste successen die de Belgische ploeg ooit gehad heeft. Volgens de bookmakers ziet het er goed uit voor ons buurland op het Ek van 2021. Bondscoach Roberto Martinez heeft er in ieder geval alle vertrouwen in.

Engeland

Hoewel het Engeland lange tijd fungeerde als underdog, heeft het wK van 2018 wel bewezen dat de Engelsen echt niet weggezet hoeven te worden als een underdog partij. Het team is inmiddels uitgegroeid tot een van de grote kanshebbers op het EK van 2021 en volgens kenners zit er ook nog veel ontwikkelingspotentie in het team. Zo heeft Engeland veel jonge spelers, waaronder toptalent (en topscoorder) Harry Kane.

Frankrijk

We eindigen dit artikel met de grote topfavoriet voor het EK van 2021. Grotendeels komt dit omdat Frankrijk de winnaar was van het WK in 2018, maar ook mede omdat het team bestaat uit allerlei sterspelers – zoals Kylian Mbappé of grote ster Paul Pogba.

Waarom zou je kiezen voor een houtskeletbouw?

Previous article

Zo renoveer je jouw badkamer

Next article

You may also like