Huis & Tuin

De laatste raamdecoratie trend van 2022

0

Heb je net een nieuw huis gekocht of ben je gewoon even toe aan wat anders? Dan hebben wij de laatste raamdecoratie trends van 2022 voor je. Ga te werk met prachtige stoffen zoals gerecyclede jeans en plastic flessen. Trendy raamdecoratie met een paar leuke posters kan de hele kamer een andere vibe geven. 

Je hebt een beetje lef nodig

Heel veel mensen gaan voor veilig en neutraal in huis. Je wilt natuurlijk niet die ene muur zwart verven en vervolgens heel veel spijt hebben. Donker is nu juist de manier om je raamdecoratie te doen. De donkere raambekleding wordt langzamer steeds populairder en we begrijpen nu heel goed waarom. De mat zwarte raamkozijnen met warme houttinten creëren een hele luxe uitstraling. 

Shutters en houten jaloezieën kunnen een hotel chique uitstraling geven. Zodra je alles openzet valt het daglicht naar binnen en kan je volledig naar buiten kijken. Wil je niet dat iedereen naar binnen kan kijken? Kantel dan de nieuwe lamellen om het licht naar binnen te laten kaatsen. 

Functionaliteit is hot

We zien steeds meer dat mensen functionaliteit en gemak veel belangrijker vinden dat uitstraling. In 2022 is bijna alles elektrisch te bedienen wat met één druk op de knop te bedienen is. Lamellen en jaloezieën gaan automatisch omhoog en naar beneden. Recente ontwikkelingen hebben het zelfs mogelijk gemaakt om vanaf je telefoon alles te kunnen bedienen.  

Shutters en lamellen geven nog een extra beetje functionaliteit. Ze bestaan uit meerdere vlakken die je kunt bedienen. Zo behoud je toch genoeg privacy, maar kan je wel genieten van het daglicht dat naar binnenvalt. 

Duurzaamheid komt overal terug

Niet alleen in raamdecoraties, maar in alle producten die tegenwoordig worden gemaakt. Duurzaamheid zou de topprioriteit van bedrijven moeten zijn. Kiezen voor de juiste merken die zich bezighouden met duurzaamheid is een investering. De producten hoeven niet na 1 jaar vervangen te worden, maar kunnen heel erg lang mee. 

Het hout dat wordt gebruikt, hoe alles wordt afgewerkt en de verschillende verflagen zijn allemaal bewust gekozen. Weet je niet zo goed waar je moet zoeken naar duurzame raamdecoratie? Laat je dan adviseren bij een van de vele raamdecoratie winkels. 

Organische en ronde vormen

Rechte lijnen zien we al tientallen jaren in ons interieur. Mensen zijn toe aan veranderingen en introduceren de ronde vormen weer. Denk bijvoorbeeld aan organische meubels zoals een hoekbank met ronde vormen of een ronde eettafel.

Dan om wat meer structuur in het huis aan te brengen wordt er voor aaibare stoffen gekozen. Dit klinkt een beetje gek, maar we bedoelen zachte aaibare stoffen die je bijvoorbeeld terugziet in bankstellen. Een zacht plaid kussen kan al heel veel doen in huis. Alle contrasten zorgen voor een speelse look die samen met de juiste raamdecoratie het huis helemaal afmaakt. 

Als laatst zien we dat de plastic raamdecoraties vrijwel niet meer worden aangeschaft. Natuurlijk materialen doen het veel beter en geven een veel betere feeling aan een ruimte. Zorg dan wel weer dat je voor duurzaam hout kiest. 

Tuin met de wow factor? Haal inspiratie uit deze woningen 

Previous article

iPhone 14: abonnement of los toestel? 

Next article

You may also like