Handig

De leukste dingen om te doen in Zeeland 

0

De zomer zit er inmiddels langzaam maar zeker aan te komen, wat ook duidelijk te merken is aan het weer. Hierdoor wordt het ook zaak om na te gaan denken over de zomervakantie. Of je dit jaar een vakantiehuis 10 personen kunt huren in het buitenland is nog maar de vraag, dus het is eigenlijk beter om iets te boeken in eigen land. Hierbij zou je onder meer kunnen kiezen voor de provincie Zeeland, wat vooral leuk is als je hier nog niet eerder bent geweest. Huur een vakantiehuis Zeeland voor je gezin om vervolgens gezellig met zijn allen de onderstaande leuke dingen te gaan doen. Dit zijn zonder twijfel echte aanraders! 

Oostkapelle 

Oostkapelle is een ware trekpleister voor toeristen door haar schone, brede stranden, duinen, natuurgebieden en karakteristieke dorpskern. Oostkapelle is een echte familiebadplaats. Op de stranden van Oostkapelle zijn er bijvoorbeeld diverse speeltoestellen voor kinderen. Het dorp heeft bovendien een levendig hart. Het dorp grenst daarnaast ook nog eens aan twee prachtige natuurgebieden: de Manteling en Oranjezon. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen, als je die meeneemt op vakantie tenminste. Vlakbij het dorp staat kasteel Westhove, daterend uit de 12e eeuw. Het kasteel is prachtig gelegen midden in natuurgebied de Manteling, die net al genoemd is. Ontdek ook de talloze evenementen in Oostkapelle en beleef zo een heerlijke vakantie in Zeeland.

Renesse

Renesse heeft zich ontwikkeld tot een echte badplaats in ons land. Het is dan ook een bekende vakantiebestemming geworden vanwege de terrassen, winkels en uitgaansgelegenheden. Het is bovendien een toeristisch dorp voor gezinsvakanties. Renesse heeft een strand van 17 km lang en ligt naast het bos van Westerschouwen. Er zijn daarnaast diverse familiestranden, watersportstranden en natuurstranden. Geniet hier van een dag met uw gezin en ga watersporten als jullie avonturiers zijn. Ook is het mogelijk om voor de kust van Renesse zeehonden te spotten. In de zomer zijn hier bovendien diverse evenementen. Bezoek bijvoorbeeld de Fjoertoer, een avondwandeling langs het strand en de bossen in. Wil je je uitleven in cultuur? Bezoek de Jacobuskerk of Kasteel Moermond, een kasteel met een brede oprit en een prachtige gracht uit de 13e eeuw.

Zoutelande

Ondertussen kennen we Zoutelande allemaal vanwege het gelijknamige nummer van Bløf. Daarnaast zou je deze plaats in Zeeland ook zeker moeten kennen. Samen met de stranden van Dishoek en Westkapelle worden de stranden van Zoutelande namelijk ook wel de Zeeuwse Riviera genoemd. Het is hierdoor een echte familiebadplaats geworden. Het is bovendien één van de meest bezochte plaatsen aan de Zeeuwse kust, onder andere doordat Zoutelande barst van de geschiedenis, cultuur en activiteiten. Je kunt hier bovendien paragliden of de Catharinakerk uit de 13e eeuw of het Bunkermuseum Zoutelande bezoeken. Fietsen en wandelen kan natuurlijk ook in Zoutelande. Smeer je wel goed in met zonnebrand, want dit duindorp is één van de kustplaatsen met de meeste zonuren.

Vlissingen

Aan de Westerschelde vind je Vlissingen, wat uitgegroeid is tot een ware havenstad. Toch is dit ook zeer populair onder toeristen, onder meer doordat Vlissingen de langste strandboulevard van ons land heeft. Aan de boulevard kun je terecht bij diverse restaurants en terrassen, waar je bovendien een mooi uitzicht op de passerende zeeschepen hebt. Het is daarnaast mogelijk om te fietsen of te wandelen op de helling onderaan de boulevard. Als je een daagje uit gaat met je gezin dan is het een aanrader om het kraaiennest te bezoeken, wat onderdeel is van het Arsenaal. Dit attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeefauna. De kunstroute is ook een aanrader in Vlissingen, vooral als je een groot fan van kunst bent.

Shutters kiezen doe je met deze tips 

Previous article

De Laatste Ontwikkelingen in de Nederlandse Huizenmarkt

Next article

You may also like