InternetTrends

De ultieme witte hartjes emoji gids

0

Hoewel de klassieke emoji met een rood hart liefde symboliseert, is er ook een wit hartje die je vaak ziet.  Meestal gaat het over iets wat met liefde te maken heeft, maar een wit hartje soms verschillende betekenissen hebben. Het is allemaal afhankelijk van de context van het gesprek.

Het kan zijn dat je een wit hartje hebt ontvangen of er een als reactie op je bericht hebt zien verschijnen. Je vraagt je misschien af: wat betekent een wit hartje?

In deze blog bespreken we alles over het witte hartje. De betekenis ervan, gebruiksscenario’s, reacties en meer.

Wat betekent een wit hartje?

Een wit hartje kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de situatie en de persoon naar wie deze wordt verzonden. Enkele veel voorkomende gevallen waarin het kan worden gebruikt, zijn onder meer:

Diepe liefde

In de meeste gevallen betekent het witte hartje pure en diepe liefde, net als zijn rode hart-tegenhanger. Het kan worden gebruikt om liefde tussen koppels uit te drukken. Om elkaar een speciaal gevoel te geven of extreme genegenheid voor iemand of iets te tonen.

Het betekent o.a.

 • Je zult altijd speciaal voor mij zijn 🤍
 • Ik ben zo trots op je
 • Jij bent mijn alles

Emotionele steun

Soms kunnen mensen moeilijke tijden doormaken in hun persoonlijke leven. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren zich eenzaam voelen. Het is dus geen slecht idee om af en toe is vrienden te benaderen en te vragen hoe het met ze gaat.

Het gebruik van een wit hartje geeft emotionele steun aan en geeft aan dat je achter hen staat. Het is ook een manier om uit te drukken dat alle ontberingen vroeg of laat voorbij zullen zijn.

 • Blijf sterk, je komt hier doorheen
 • Alles komt goed
 • Maak je geen zorgen, je hebt dit

Hechte band

Een wit hartje kan in veel gevallen ook duiden op een sterke en hechte band met iemand. Of het nu vrienden, familie, broers en zussen, collega’s en meer zijn.

 • Jij bent de beste
 • Je maakt mij zo blij
 • Geweldige prestatie

Hoe een wit hartje te gebruiken op sociale media

Er zijn verschillende manieren om een wit hartje te gebruiken op sociale mediaplatforms zoals Instagram, Facebook, Twitter, enz.:

Door terug te reageren met een wit hartje.

Als je bij de tekst een wit hartje ontvangt, kun je laten weten dat jij ook hetzelfde gevoel of dezelfde uitdrukking deelt als hij of zij. Daarnaast kun je waar mogelijk ook op verhalen reageren met een wit hartje.

Combineren met andere hart-emoji’s

Het gebruik van het witte hart-emoji samen met andere gekleurde hart-emoji’s is een geweldige manier om je genegenheid te benadrukken. Bovendien valt jouw boodschap of opmerking op door de mix van verschillende kleuren.

Hoe emoji’s op verschillende platforms verschijnen

Emoji’s op alle bovengenoemde platforms kunnen er anders uitzien, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt om ze te bekijken. Dit wordt gedaan om de emoji-set te onderscheiden van anderen en voor een unieke identiteit tussen de platforms.

Sneltoets om een wit hartje toe te voegen

Er is geen specifieke sneltoets is om een wit hartje toe te voegen. Daarom bespreken we hier hoe je emoji’s, inclusief harten, kunt openen. En handmatig kunt toevoegen aan je teksten op Windows en Mac.

Op Windows-pc/laptop

 • Stap 1: Druk in een bepaald tekstvak op Windows +. (punt) sleutel
 • Stap 2: Zoek nu eenvoudig op de term “wit”

Voeg emoji’s toe via een sneltoets op Windows

 • Stap 3: De emoji van het Witte Hart 🤍 zou moeten verschijnen. Klik er eenvoudig op om het aan uw teksten toe te voegen

Op Mac

 • Stap 1: Open de tekstruimte waaraan u emoji’s wilt toevoegen
 • Stap 2: Druk nu op Command + Control + Spatie om het emoji-paneel te openen
 • Stap 3: Zoek eenvoudigweg de term “wit” en de Emoji Wit Hart 🤍 zou moeten verschijnen
 • Stap 4: Klik erop om het aan je teksten toe te voegen

In deze blog hebben we alles besproken wat je moet weten over wat het een wit hartje betekent. Of je nu diepe liefde wilt uiten, emotionele steun wilt bieden, of je hechte band met iemand wilt benadrukken, het witte hartje kan op verschillende manieren worden gebruikt om je gevoelens over te brengen.

Lees verder:

Wat betekent wollah en andere veelgehoorde Arabische termen

Previous article

5 voordelen van VR-gaming die jouw sociale leven kunnen verbeteren

Next article

You may also like