Nieuws

Deze vaardigheden zijn winnaars op LinkedIn

0

LinkedIn is niet meer weg te denken uit het werkende leven. Het is nu niet alleen gebruikelijk om je CV en motivatiebrief naar een bedrijf te sturen, wanneer je solliciteert. Je moet je LinkedIn-pagina ook up to date en aantrekkelijk houden voor bedrijven. Bedrijven kijken op de pagina’s van sollicitanten en dat heeft zeker invloed op de sollicitatieprocedure. Aan jouw LinkedIn-pagina kan je ook jouw vaardigheden toevoegen. Hierdoor heeft een werkgever gelijk een indruk van wat jij in huis hebt. Maar met welke vaardigheden scoor je nou het meest?

LinkedIn doet regelmatig onderzoek naar wat de meest gewaardeerde vaardigheden zijn. In 2016 is de top 10 van de vaardigheden die goed scoren, gepubliceerd. De top 5 zal ik dit artikel besproken worden.

  1. Goede communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden zijn heel belangrijk voor het samenwerken in een team en het samen leven met jouw collega’s. Je brengt natuurlijk veel tijd met elkaar door. Daarnaast helpen goede communicatieve vaardigheden bij het bereiken van doelen.

Een belangrijk onderdeel van communicatieve vaardigheden is het maken van contact. Het houdt in dat je aandacht hebt voor degene met wie je in gesprek bent. Dit zorgt voor een prettige sfeer, maar het is ook belangrijk om goed te luisteren naar een ander, wanneer je diegene wilt overtuigen.

  1. Organisatievermogen

Wanneer je deze vaardigheid bezit, heb je jouw zaken goed op orde. Je weet wanneer je welke taken moet doen. Ook weet je welke inspanning deze taken van je vragen, waardoor je je energie goed kunt verdelen en bij alle werkzaamheden geconcentreerd kunt blijven.

  1. Teamspeler

Een teamspeler is een persoon die zichzelf en de ander goed kent. Hij verplaatst zich in andere teamleden en handelt hiernaar. Daarnaast voelt hij een grote verantwoordelijkheid voor werkprocessen en kijkt daarbij naar de bijdrage die hij daaraan heeft geleverd. Een teamspeler kan zich makkelijk aanpassen en is oplossingsgericht. Hij springt daarom regelmatig in, wanneer dit nodig is. Voor een bedrijf is het daarom erg fijn om teamspelers in huis te hebben.

  1. Punctueel

Een werknemer die punctueel is, is erg nauwkeurig en altijd op tijd. De werknemer zal zijn taken dus erg precies uitvoeren en zal niks over het hoofd zien. Wanneer hij een afspraak heeft of wanneer er een vergadering gepland staat, zal deze medewerker altijd op tijd zijn en zijn voorbereiding gedaan hebben. Dit is zeker prettig in een bedrijf.

  1. Kritisch denkvermogen

Deze medewerker zal, los van andere collega’s, informatie die hij of zij verkregen heeft, analyseren en beoordelen. Hij denkt zorgvuldig na en komt daardoor tot een conclusie. Hierbij heeft hij oog voor subjectiviteiten en hij kan goed de hoofd- van de bijzaken scheiden. Hij zoekt bij zijn beoordeling van informatie naar bewijzen of tegenstellingen en overweegt alternatieve beoordelingen. Hierdoor komt de medewerker tot eigen, gefundeerde conclusies.

Verdere tips

Naast de vaardigheden die je op jouw pagina zet, zijn er nog een aantal tips, waarmee je met jouw vaardigheden indruk kan maken. Zorg ervoor dat het aantal hard skills en soft skills ongeveer gelijk is. Hard skills zijn specifieke vaardigheden en kennis. Deze kun je meten, zoals spreek- of schrijfvaardigheid. Soft skills zijn persoonlijke, sociale, emotionele en intellectuele vaardigheden die de hard skills aanvullen. Noem bijvoorbeeld vijf hard skills en vijf soft skills.

Blijf daarnaast de vaardigheden steeds aanvullen of bijwerken. Je blijft je immers steeds ontwikkelen. Een laatste tip is om een werkgever of iemand anders uit jouw netwerk een aanbeveling te laten schrijven. Hiermee wordt de informatie die je over jezelf deelt over bijvoorbeeld jouw vaardigheden, nog betrouwbaarder voor bedrijven.

Wanneer je jezelf via LinkedIn goed op de kaart wilt zetten, werkt het dus goed om de vaardigheden ‘goede communicatieve vaardigheden’, ‘organisatievermogen’, ‘teamspeler’, ‘punctueel’ en ‘kritisch denkvermogen’ bij jouw vaardigheden te hebben staan. Natuurlijk is het wel van belang dat je deze vaardigheden ook echt bezit. Het is nog teleurstellender wanneer blijkt dat je deze vaardigheden helemaal niet bezit, terwijl je dit wel zegt. Wanneer je ook bovenstaande tips opvolgt, maak je zeker een goede indruk via jouw LinkedIn-pagina.

Nationale beroepengids: tips en soortgelijke sites

Previous article

Wordt 2019 het jaar van de elektrische auto?

Next article

You may also like