Werk & School

Dit is alles wat jij moet weten over de Scope 12 opleiding

0

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het komt daarom ook steeds vaker voor dat de installaties van mindere kwaliteit worden aangelegd. Het risico op brand wordt groter door de slechte installaties en dat zorgt voor brandschade en overlast. Om dit te voorkomen worden er dus bepaalde keuringen uitgevoerd. Een van deze keuringen is de Scope 12 inspectie. De Scope 12 kan ook belangrijk zijn, omdat hij door veel verzekeraars verplicht wanneer er meer dan 40 zonnepanelen in de installatie zijn.

Wat is een Scope 12 inspectie?

In 2019 is de Scope 12 zonnepanelen inspectie ontstaan doordat er steeds vaker problemen waren met zonnepanelen installaties. Voor dat de Scope 12 er was, was er een regeling voor alle verschillende onderdelen zodat duidelijk was op welke punten er gecontroleerd moet worden. Om meer het de mensen wat makkelijker te maken is er de Scope 12 in het leven geroepen. Al deze regelingen zijn namelijk samengevoegd tot een duidelijk format. Er zijn verschillende manieren om de inspectie uit  te voeren. De eerste keer dat de Scope 12 wordt uitgevoerd moet er namelijk omp andere factoren worden gelet dan bij de periodieke inspectie die om de 3 tot 5 jaar plaatsvindt.

Waar wordt op gelet tijdens de Scope 12 zonnepanelen inspectie?

een inspectie kan worden verdeeld in twee onderdelen, dit zijn de visuele inspectie en de SCIOS Scope 12 door meting en beproeving van de installaties. Bij een visuele inspectie wordt er onder andere gekeken naar factoren als tekeningen van de installatie, de aanwezigheid van eventuele beschadigingen en de passende beveiliging. Terwijl bij de SCIOS Scope 12 inspectie onder andere wordt gekeken naar de goede werking van beveiligingstoestellen tegen hoge temperaturen, aardlekbeveiliging en verbindingen.

Na de SCIOS Scope 12 keuring

Als de keuring eenmaal is uitgevoerd wordt er een rapport opgemaakt. In dat rapport wordt uiteraard duidelijk gemaakt of de installatie voldoet aan de veiligheidseisen, daarnaast worden alle verdere bevindingen opgeschreven. Als de installatie is goedgekeurd kan de het rapport worden overhandigt aan de verzekeraar. Het is belangrijk Dat de inspectie wordt uitgevoerd door professionals. Een partij als Omega Energietechniek is hier perfect voor. Neem eens een kijkje op hun website of neem contact op als je nog vragen hebt over de SCIOS Scope 12.

4 tips voor het maken van een goede website

Previous article

Waarom je Vlieland wilt kiezen voor je bedrijfsuitje

Next article

You may also like