Gezond

Dit moet je weten over een ergonomische bureaustoel

0

Ze zeggen weleens: zitten is het nieuwe roken. En dat is niet gek, want we zitten massaal met z’n allen veel meer dan vroeger. Je rug is daar niet blij mee, je organen zijn er niet blij mee en je nek en schouders zijn er niet blij mee. Wanneer je lang moet zitten, kan een ergonomische bureaustoel je helpen om klachten te voorkomen. In deze blog vertellen we jou meer over de ergonomische stoel. Maar we vertellen je ook waar je er eentje kunt aanschaffen én waar je op moet letten bij het instellen van de stoel.

Laten we vooropstellen dat ergonomische bureaustoelen geen one size fits all zijn. Sterker nog, het is niet slim om zomaar overal te gaan werken. Het lijkt zo leuk, werken in die hippe koffietent of aan de keukentafel nog snel wat werk doen. Maar voor je rug en schouders is het allesbehalve leuk. Een passende bureaustoel is belangrijk, daarom dat het ook een ergonomische bureaustoel wordt genoemd. Deze kan je namelijk aanpassen aan je lichaam, zodat de stoel passend is voor jouw lichaam. Laten we eerst eens beter kijken naar de voordelen van een ergonomische bureaustoel.

Verkeerde zithouding vs. gezondheidsklachten

Verkeerd zitten kan dus zorgen voor gezondheidsklachten. Je krijgt bijvoorbeeld klachten aan je nek en rug. En rugpijn of nekpijn lijkt misschien iets onschuldigs, maar is dat zeker niet. Het is namelijk zo dat je hierdoor bijvoorbeeld spanningshoofdpijn krijgt. Maar denk ook aan pijn aan je polsen en je onderrug, verkeerde spanning op je bovenlichaam, vermoeide benen of een verstoring van je wervelkolom. Allemaal narigheid dat je kunt voorkomen door een goede zithouding aan te nemen. En dat is precies waar een ergonomische stoel je bij kan helpen.

Gespecialiseerde winkel

Nu je begrijpt waarom een ergonomische bureaustoel zo belangrijk is, wil je natuurlijk ook weten hoe je er eentje bij jouw bureau krijgt. Je kan bijvoorbeeld gewoon naar de woonboulevard gaan om bij een Zweedse woongigant een bureaustoel aan te schaffen. Maar als je het echt goed wilt aanpakken dan kies je voor een winkel die gespecialiseerd is in ergonomische bureaustoelen. Het is dan ook goed om een nieuwe bureaustoel eerst te testen. Bij Bureaustoel.nl kan je bijvoorbeeld een proefstoel aanvragen zodat je de bureaustoel eerst uitprobeert voordat je hem aanschaft.

Zo stel je een ergonomische bureaustoel in

Aanschaffen is één, maar goed instellen is twee. Het prettige aan een ergonomische bureaustoel is, is dat een groot deel van de stoel dus is aan te passen op het lichaam. Om je op weg te helpen hebben we een paar punten voor je waarop je moet letten, namelijk:

  1. Zorg ervoor dat de zitdiepte goed is afgesteld op jouw lengte.
  2. Je voeten moeten plat op de grond staan terwijl je rug de achterkant raakt.
  3. Let erop dat de rugleuning aansluit op jouw rug en er dus geen gat ontstaat.
  4. Stel de armleggers zo in dat je armen volledig worden ondersteund.

Heb je al die tijd in een verkeerde werkhouding gezeten en heb je nu last van je rug? Bekijk dit artikel eens!  

 

Schade aan je auto: claimen of niet?

Previous article

De leukste films over casino’s en gokken

Next article

You may also like