Handig

Dit moet je weten over industriële verpakkingsmaterialen

0

Produceert jouw bedrijf dag in dag uit talloze producten? Dan is het zaak om deze op een goede manier te verpakken. Op deze manier bescherm je de spullen namelijk. Tegenwoordig heb je talloze mogelijkheden voor wat betreft het verpakken van producten. Toch vindt niet ieder bedrijf het makkelijk om een geschikte verpakking te vinden. Twijfel jij hier ook over? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles wat je moet weten over industriële verpakkingen.

Wat is een industriële verpakking?
De term ‘industriële verpakking’ doet lang niet bij iedereen een belletje rinkelen. Toch is de kans groot dat je weleens met zo’n verpakking in aanraking bent gekomen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je op regelmatige basis producten naar klanten stuurt. Om te voorkomen dat deze producten tijdens het transport beschadigen, verpak je ze. Veel bedrijven gebruiken hier kartonnen dozen voor. Deze dozen vallen dan ook onder de noemer industriële verpakking. Sterker nog, het is dé industriële verpakking bij uitstek. Dit komt vooral doordat kartonnen dozen er tegenwoordig in allerlei soorten en maten zijn. Hierdoor moet het wel heel gek lopen wil jij geen geschikte doos voor jouw product vinden.

Koop de juiste doos
Gebruik je dozen om producten in te verpakken? Dan is het belangrijk om de juiste doos te kopen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Dit komt voornamelijk door het grote aanbod industriële verpakkingen. Zo kun je Amerikaanse vouwdozen kopen, maar ook postpakketdozen, magazijndozen, kokerdozen en brievenbusdozen. Weet je niet goed welke doos je het beste kunt gebruiken? Richt je dan eens tot de producten die je verkoopt. De afmetingen van deze producten helpen je vaak een juiste doos te kiezen. Waak ervoor dat doos te groot is. De inhoud kan namelijk gaan schuiven in een te grote doos. Is er geen andere mogelijkheid? Gebruik dan opvulmateriaal.

Dozen voor pallets
Sommige producten zijn te groot of te zwaar om in een kartonnen doos te versturen. Gelukkig zijn er ook dan nog voldoende mogelijkheden om de producten te vervoeren. Zo kun je bijvoorbeeld pallets gebruiken. Deze houten plateaus zijn stevig, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het vervoeren van zware producten. De kans is aanwezig dat je het product op de pallet zo goed mogelijk wilt beschermen. Daarom doe je er goed aan het product in een doos te verpakken alvorens je deze op een pallet pakt. Zoek je hier nog een geschikte doos voor? Ook dan kun je terugvallen op industriële verpakkingsmaterialen. Je kunt dan namelijk een speciale palletdoos kopen. Zo’n doos is precies even groot als een pallet, waardoor jouw producten beschermd worden tijdens het transport.

Zet het verpakkingsmateriaal goed in elkaar
Koop je kartonnen dozen om jouw producten in te verpakken? Dan krijg je deze vaak niet als complete doos geleverd. Nee, het gaat meestal om een vouwdoos. Je krijgt de dozen vaak in een bundel geleverd en je moet ze zelf in elkaar zetten. Zorg dat de dozen altijd goed in elkaar gezet worden. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar toch gaat dit binnen menig bedrijf mis. Zo worden vouwdozen snel in elkaar gezet. De tape die op de onder- en bovenkant aangebracht wordt, zit hierdoor niet altijd even goed vast. Dit kan voor problemen zorgen bij de opslag of het transport. Zo kan de inhoud uit industriële verpakkingsmaterialen vallen als deze niet goed worden afgesloten.

Casual chique: kledingtips voor mannen

Previous article

Een serverkast kopen?

Next article

You may also like