Algemeen

Dit zijn belangrijke voorwaarden van het leasen van auto’s: let hier op

0

Auto’s zijn dure dingen om aan te schaffen. Een oplossing is dan ook private lease. Maar hoe werkt dat eigenlijk? En wat zijn de belangrijke voorwaarden van het leasen van een auto? In deze blog geven we jou tips en vertellen we je alles waar je op moet letten. Dus wil jij een auto leasen? Lees dan zeker even mee!

Zoek je een lekkere auto om in te rijden? Kies dan voor de beste lease auto. Lease auto’s zijn namelijk vaak spiksplinternieuw én het nieuwste van het nieuwste model. Koop je een auto dan moet je het bedrag vaak in één keer neerleggen. Maar met private lease hoef je dat niet te doen. Ook heb je geen omkijken naar bijvoorbeeld de verzekering, het onderhoud en de afschrijving. Met private lease betaal je één vast bedrag voor je auto. Hierdoor wordt zelfs de goedkoopste lease auto prive gereden. En dat heeft flink wat voordelen.

Ook heb je geen omkijken naar bijvoorbeeld de verzekering, het onderhoud en de afschrijving

Je huurt dus als het ware een auto voor een x-aantal maanden. Dit ligt vaak tussen de 12 en de 60 maanden. Elke maand betaal je een vast bedrag en daar zit alles in. Van de motorrijtuigenbelasting tot reparatiekosten en ook pechhulp en afschrijvingen. Je betaalt natuurlijk wel zelf de brandstof en eventuele verkeersboetes. Ook heb je een eigen risico als je schade rijdt. Vaak bespreek je van tevoren af hoeveel kilometers je mag rijden per jaar. Dat is belangrijk, want zo’n kilometerbundel zorgt ervoor dat je bijtijds de reparaties hebt.

De draagkrachtnorm

Aan het afsluiten van private lease zitten wel een aantal eisen. Je sluit tenslotte een soort lening af met een leasebedrijf. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de draagkrachtnorm. Hierbij wordt er gekeken naar je inkomsten en uitgaven. Deze inkomsteneis is belangrijk omdat je natuurlijk wel al die maanden het leasebedrag moet betalen. Als je inkomen te laag is dan is de kans groot dat je wordt geweigerd. Net zoals een negatieve BKR-registratie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al meerdere leningen hebt lopen of dat je een betalingsachterstand hebt. Ook wordt er gekeken naar je leeftijd. De minimale leeftijd moet 18 jaar zijn, maar sommige leasemaatschappijen hanteren hogere leeftijden. Ook zit er een maximale leeftijd aan het lease vast. Veel bedrijven leasen geen auto’s aan mensen die ouder dan 75 jaar zijn. Ook wordt er gekeken naar je schadevrije jaren. Het ene leasebedrijf kijkt daar strenger na dan het andere bedrijf.

Let goed op als je kiest voor private lease

Naast dat het bedrijf waarbij je gaat leasen jou onder de loep legt, is het ook belangrijk dat jij het leasen onder een loep legt. Nu is een auto leasen steeds populairder geworden. Zo reden er in 2018 meer dan 150.000 lease-auto’s rond. Logisch, want het is vaak goedkoper dan zelf een auto kopen. Maar er zitten ook minder mooie kanten aan. Zo is het niet de goedkoopste manier van autorijden. Het beperkt de grote van een hypotheek en het contact is niet te breken. Wil je dat wel? Dan moet je flink in de buidel tasten. Rijd je maar weinig? Dan is het ook nog eens duurder.

Wat zijn de voordelen van CBD Olie?

Previous article

Contact houden met je naasten tijdens de quarantaine

Next article

You may also like