Handig

Dit zijn veel gemaakte fouten bij het leggen van een vloer

0

Het leggen van een vloer is een klus die je prima zelf kan doen. Wanneer je een beetje technisch inzicht hebt en de juiste materialen is het binnen een paar tellen gepiept. Maar toch worden er standaardfouten gemaakt bij het leggen van een vloer. Dit zijn fouten die iedere beginner maakt, en zelfs professionals gaan nog weleens in de fout. Met deze blog proberen wij je het helpen bij het leggen van de perfecte vloer. 

Wil jij een vloer die helemaal van deze tijd is? Kijk dan eens naar een goede pvc vloer. Klik op deze link voor meer informatie. 

3 veel gemaakte fouten bij vloer leggen: 

Van te snel willen leggen tot vergeten dat je standaard zaagverlies hebt door je zaagblad. Wij geven je hieronder een paar veel gemaakte fouten en hoe jij ze kan voorkomen.   

1.    Standaard zaagverlies 

Fout: Bij het zagen of snijden van een vloer zal er altijd zaagverlies zijn. Je kan zagen of snijden. Bij het snijden van rechte stukken gebruik je vaak een laminaatsnijder. Wanneer je moet zagen komt dat doordat je hoeken moet zagen of omdat je een dikkere vloer hebt. Hiervoor kan je een afkortzaag en een decoupeerzaag gebruiken. Afhankelijk van de dikte van het blad verlies je natuurlijk een gedeelte. Maar omdat je in een bepaald patroon wil leggen zoals bij een pvc visgraat vloer zal je altijd stukjes overhouden bij het leggen van een vloer. 

Oplossing: Zorg ervoor dat je zaagverlies berekend wanneer je een vloer gaat opmeten. Bij een standaardpatroon is het zaagverlies zo’n 7% en bij een pvc visgraat vloer maar liefst 12%. 

2.    Te strak tegen de muur aan 

Fout: Je kan een vloer niet te dicht tegen de muur aanleggen. Echter gebeurt dit vaak wanneer iemand nooit eerder een vloer heeft gelegd. Vooral houtenvloeren hebben speling nodig, dit is omdat ze nog gaan werken. Het resultaat van te strak leggen is dat je bollingen gaat krijgen in de vloer maar ook dat planken kunnen breken of dat je vloer behoorlijk gaat kraken aan alle kanten. 

Oplossing: Zorg voor legset wanneer jij een eigen vloer gaat leggen. Hierbij klein je kleine drangertjes waarmee je overal afstand kan houden op de randen. Je wil het liefst een afstand van +/- 1 centimeter overhouden bij het leggen van jouw vloer. 

3.    Vloer binnen? Wacht met leggen 

Fout: Een veel gemaakte fout is toch wel te snel willen leggen. Vooral met nieuwe vloeren kan dit een probleem zijn. Een vloer moet namelijk op temperatuur komen. Het kan zijn dat hij lange tijd in een loods of in een waarhuis heeft gelegen. Wanneer jij de vloer meteen op dag één na binnenkomst gaat leggen kan het zorgen voor scheuren, kieren en kunnen de planken zelfs gaan zweven. Vooral bij een parketvloer is dit heel gebruikelijk. 

Oplossing: Wanneer jij je vloer binnen hebt zorg er dan voor dat hij minimaal 48 uur in huis blijft liggen voordat je hem gaat leggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer kan acclimatiseren, en je voorkomt hiermee problemen in de toekomst.   

Gokken met mate: hoe je een gokverslaving kunt voorkomen

Previous article

Tuin met de wow factor? Haal inspiratie uit deze woningen 

Next article

You may also like