Trends

Dubbel glas: een duurzame investering voor jouw oude huis!

0

Als je een oud huis bezit, is de kans groot dat u op zoek bent naar manieren om het energiezuiniger te maken. Dit is niet alleen gunstig voor jouw portemonnee, het is ook nog eens goed voor het milieu. Helemaal nu de prijzen gigantisch gestegen zijn, is het plaatsen van dubbel glas een van de beste investeringen die je nu kunt doen. Ontdek in deze blog wat het precies is, wat de voordelen zijn, welke soorten er zijnen functies ze hebben! 

Waarom dubbele beglazing?

Dubbele beglazing laten zetten – ook wel geïsoleerde beglazing genoemd – omvat het plaatsen van twee ruiten met een tussenruimte die is afgedicht waardoor een ​​luchtdicht geheel wordt gecreëerd. Deze extra isolatielaag helpt de warmte in huis te houden tijdens koud weer en in de zomer koele lucht binnen te houden. Dit resulteert in een prettig leefklimaat en op termijn ook in lagere energierekeningen. Bovendien houden ramen met dubbele beglazing externe geluiden buiten en verminderen ze condensatie, waardoor het comfortabeler en aangenamer wordt om in jouw huis te zijn.

Een ander groot voordeel van dubbele beglazing is dat het helpt de CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen door warmte in jouw huis vast te houden. Zonder dubbel glas blijf je namelijk meer stoken en deze warmte verlaat het huis snel. Dit zorgt dus voor veel meer energie verbruik. Nu investeren in dubbele beglazing betekent dus jarenlang een positief effect op ons milieu! En als het tijd is om jouw huis te verkopen, kan het plaatsen van dubbele beglazing waarde toevoegen aan jouw eigendom en het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Welke soort dubbel glas is het beste?

Bij het rondkijken voor nieuwe ramen zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een aankoop doet. Overweeg eerst het klimaat in uw omgeving; als je ergens woont met extreme weersomstandigheden zoals harde wind of temperaturen onder het vriespunt, zorg er dan voor dat uw ramen sterk genoeg zijn om deze omstandigheden te weerstaan​​zonder hun isolerende eigenschappen te verliezen. Controleer bovendien of de kozijnen van hout of aluminium zijn gemaakt – de eerste is beter voor isolatie, terwijl de laatste het geluid effectiever blokkeert – en of ze worden geleverd met energiecertificaten of garanties die hun prestaties in de loop van de tijd garanderen. 

Tot slot is het belangrijk om voor deze klus experts in te schakelen. Zowel voor het dubbel glas zelf als het plaatsen ervan, blijkt dat professionals het beste resultaat opleveren! Ontdek welke leverancier en ervaringsdeskundige jouw huis kan voorzien van dubbel glas. Zo zorg je voor het realiseren van een langetermijn investering die bijdraagt aan comfort, minder energieverbruik en uiteindelijk lagere kosten. 

Verleng de levensduur van jouw smartphone met een hoesje 

Previous article

Babykamer verlichten

Next article

You may also like