Handig

Een perfecte haard zonder afvoerleidingen

0

Een je op zoek naar een prachtige, stijlvolle en perfecte hard voor thuis? Of zoek je een haard om in te bouwen in bijvoorbeeld een kantoorruimte of een restaurant? Kies dan voor een strakke, eigentijdse haard zonder afvoerleidingen. Haarden die geen afvoer, zoals een schoorsteen of afvoerpijp, nodig hebben, zijn de nieuwste trend op het gebied van verwarmingssystemen.

Een elektrische haard heeft geen afvoer nodig

Elektrische haarden zijn de perfecte oplossing als je op zoek bent naar een haard die geen speciale afvoerleiding nodig heeft. Anders dan houthaarden of gashaarden, komt er bij elektrische haarden geen rook of CO2 vrij die naar buiten toe afgevoerd moet worden. En dat heeft diverse voordelen. Zo hoe je een elektrische haard niet aan te sluiten op een schoorsteen. Ook hoeft er, zoals bij een houtkachel wel nodig is, geen aparte afvoer aangelegd te worden door het dak of de muur heen. Dat scheelt een hoop werk, maar ook een hoop geld. Het laten aanleggen van een afvoerleiding voor je haard is namelijk niet gratis.

Maar dit zijn nog lang niet de enige voordelen die elektrische haarden te bieden hebben. Wie kiest voor een haard op elektrische haard laten plaatsen, geniet van nog veel meer interessants!

Met een elektrische haard ben je flexibel

Een groot voordeel van de elektrische haard is dat je deze overal in je huis kunt neerzetten. Het enige dat nodig is, is een stopcontact in de buurt van de haard. Je bent qua situering van de haard dus erg flexibel. Flexibeler dan wanneer je kiest voor een gashaard of een houthaard.

Naast een losstaande elektrische haard is het tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor een elektrische inbouwhaard. Feitelijk kun je met een open haard qua plaatsing dus alle kanten op.

Een veilige en energievriendelijke haard

Aantrekkelijk aan een elektrische haard is dat deze haarden erg veilig zijn, in vergelijking met een houtkachel of een gashaard. Bij houthaarden loop je veel meer risico op brand in huis, terwijl ook gashaarden – hoewel zeer betrouwbaar – relatief minder veilig zijn dan haarden die op elektra werken.

Nog los hiervan profiteer je als gebruiker van een elektrische haard van de lage stookkosten. Elektrische haarden zijn veel energievriendelijker en voordeliger dan houtkachels of gashaarden. Je hebt geen houtblokken, aanmaakblokken of een constante gastoevoer nodig om het thuis warm te krijgen. Een goede manier dus om iets te doen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en ook financieel te besparen doordat je minder energiekosten maakt. Zowel je portemonnee als het milieu profiteren dus van jouw keuze voor een haard die op elektriciteit werkt!

Gemakkelijk in het gebruik & zeer beperkt onderhoud

Wat elektrische haarden nog meer aantrekkelijk maakt, is het gebruiksvriendelijke karakter van deze kachels. Je plugt een stekker in, pakt de afstandsbediening erbij en kunt de haard daarmee geheel naar eigen wens instellen en gebruiken.

Je hoeft de kachel dus niet te vullen met hout, aanmaakblokken te gebruiken, et cetera. Veel gemakkelijker kun je het jezelf bijna niet maken, toch?

Daarbij hebben elektrische haarden op meerdere niveaus minder onderhoud nodig dan houtkachels. Het belangrijkste hier is dat je de haard niet hoeft schoon te maken. Je hoeft geen asresten te verwijderen na elke stookronde en zit ook niet met roetaanslag die de schoorsteen of je woning intrekt.

Een mooie, natuurlijk ogende vlammen show

Haarden die op elektriciteit werken hebben tegenwoordig net zo’n fraaie en natuurlijke ogende vlam als houtkachels of gaskachels.

Voor de vlammen show hoef je het dus niet te laten, want die ziet er natuurlijk en echt uit!

Ten slotte, ook dat is fijn, is er erg veel keuze aan soorten elektrische kachels en haarden.

Apparaten huren of kopen: wat is slim?

Previous article

Het juiste soort energiecontract afsluiten

Next article

You may also like