Huis & Tuin

Foto’s laten printen – waar moet je op letten?

0

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Niet voor niets dat er zoveel mensen zijn die graag hun foto’s willen laten printen bij een drukkerij. Nu is het wel zo dat er best wel wat komt kijken bij foto’s printen. Je wilt namelijk wel zeker weten dat je de beste kwaliteit in huis krijgt. Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel dé tips en tricks op een rijtje gezet voor het laten drukken van foto’s. Door hierop te letten beschik je binnen no time over de mooiste foto’s aan de muur!

Kies voor de juiste kwaliteit foto’s

De eerste, en ook gelijk meest belangrijke, tip die wij je mee kunnen geven is om te letten op de kwaliteit van de foto’s die je wilt laten printen. Als je zelf foto’s afdrukt vanaf je telefoon of camera is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat de resolutie hoog genoeg is om af te drukken. Dit betekent dat je foto’s ten minste 300 DPI (dots per inch) moeten zijn als je een scherp beeld wilt krijgen. Als je niet zeker bent over de resolutie van je foto’s, aarzel dan niet om een professional te vragen voor advies. Zo weet je zeker dat de foto’s tenminste gedrukt zullen worden zoals je in gedachten had.

Sta stil bij het type papier

Een ander belangrijk punt waar je aandacht aan zou moeten besteden is het papier waarop je gaat afdrukken. Er zijn verschillende papiersoorten waar je voor kunt kiezen. Iedere papiersoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Glanzend papier is ideaal voor levendige kleuren en scherpe details, maar is wel weer gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken. Mat papier is beter bestand tegen vingerafdrukken en vlekken, alleen zijn de kleuren ook gelijk wat minder levendig. Het hangt aan het einde van de rit dan ook echt volledig af van wat je graag wilt hebben. Weeg voor jezelf daarom altijd af wat je zoekt in de foto.

Geef de juiste maten door

Het formaat van je foto’s is iets waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je het juiste formaat kiest voor wat je voor ogen hebt. Als je van plan bent uw foto’s in te lijsten, is een groter formaat zoals 8×10 of 11×14 over het algemeen het beste om voor te kiezen. Wil je een fotoalbum maken dan is een kleiner formaat zoals 4×6 of 5×7 een betere optie om voor te gaan. Het is natuurlijk altijd mogelijk om even bij de drukkerij langs te gaan. Op die manier krijg je een beter beeld over het formaat wat je kiest.

Let je op de bovenstaande tips dan is het ook voor jou mogelijk om met een gerust gevoel je foto’s te laten drukken. Dit stelt je in staat om tenminste echt iets leuks aan de muur te hangen. Voor je het weet kan je jouw meest dierbare herinneringen vastleggen in iets waar je iedere dag naar kunt kijken!

Vervoer van de toekomst: niet bezitten, maar gebruiken

Previous article

Verschillende soorten sloten in je huis

Next article

You may also like