Huis & Tuin

Gordijnen op maat: is dat nodig of kun je ook standaard gordijnen nemen?

0

Je kunt nog zo mooi je hele huis af hebben, maar zonder gordijnen kun je nog niet zeggen dat het af-af is. Mooie gordijnen zijn de kers op de taart. Het zorgt voor meer warmte en sfeer in huis. Logisch dus dat je goed nadenkt over wat je wilt met je gordijnen. Er zijn natuurlijk heel veel keuzes die je moet maken. Maar je moet beginnen met de eerste vraag: Ga ik voor gordijnen op maat? Of kan ik ook standaard gordijnen kiezen? In deze blog vertellen we jou er alles over!

Veel bedrijven, zoals woonwinkels en bouwmarkten, verkopen gordijnen op maat. Zo heb je binnen no time je gordijnen in de woonkamer hangen. Veel gordijnen kun je namelijk al binnen een dag in de woonkamer hebben hangen. Zo wordt direct de akoestiek in de ruimte aangepakt. Daarnaast houdt het natuurlijk zonlicht tegen en geeft het je privacy. Je wilt dus niet te lang hoeven wachten op nieuwe gordijnen.

Wat zijn de voordelen van gordijnen in een standaard maat?

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten wat de maten zijn die je nodig hebt. Veel nieuwbouwwoningen worden afgeleverd met standaard ramen. Zo weet je dus precies welke maat je nodig hebt en grote kans dat deze gordijnen ook te leveren zijn in deze maat. Je kunt kiezen voor diverse kleuren en maten. En doordat de prijs niet te hoog is, kun je wellicht ook nog eens wisselen. Je kunt kiezen uit de verschillende soorten eigenschappen en stoffen. Zo wil je misschien een lichtdoorlatende stof in de woonkamer, maar een 100% verduisterende stof in de slaapkamer.

Standaard gordijnen zijn dus een snelle en prijsvriendelijke oplossing.

Gordijnen op maat

En wat als je het vergelijkt met gordijnen op maat. Een gordijn dat op maat wordt gemaakt, sluit natuurlijk perfect aan op jouw woonwensen. Ook kun je precies de juiste kleuren, stoffen en afwerkingen mixen. Vaak kun je de stof eerst thuis bekijken, waardoor het vaak langer duurt voordat alles af is. De levertijd is dan dus ook langer dan bij standaard gordijnen. Ook hangt er een groter prijskaartje aan het laten maken van gordijnen op maat.

Nieuwbouw en raamdecoratie: 5x inspiratie

Previous article

Een straatfeest organiseren, zo doe je dat

Next article

You may also like