Tech

Handige tips bij het kopen van inktcartridges

0

Je kent het wel: wil je net een boodschappenlijstje, vakantiefoto of schoolverslag printen, geeft de printer een foutmelding. Help, de inkt is op! Eens in de zoveel tijd moet je je printer nu eenmaal van nieuwe inkt voorzien. Maar maak je geen zorgen, want met onderstaande tips is het in een handomdraai gebeurd en print je snel én voordelig weer verder. 

Zoek de passende cartridge

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je de goede cartridge voor jouw printer koopt. Elke cartridge heeft een uniek nummer waar je ‘m aan kunt herkennen. Elk merk werkt met een eigen systeem: zo vind je bij HP bijvoorbeeld de nummers 301 en 305 en heeft Brother LC3211 cartridges. Dit unieke nummer staat op de cartridge, op de verpakking en in de handleiding van je printer. Lukt het niet om te achterhalen welk nummer je cartridge heeft? Dan bieden webwinkels zoals 123inkt ook de mogelijkheid om te zoeken op printernummer. Klik op het merk en typenummer van jouw printer en je ziet de geschikte cartridges verschijnen. 

Kies de juiste capaciteit

Als je de cartridges met het juiste nummer hebt gevonden, is je zoektocht nog niet klaar. Vaak bieden printermerken namelijk cartridges met verschillende inhoud aan. Lage capaciteit, normale capaciteit, hoge capaciteit… Afhankelijk van hoeveel je print, kies je zelf welke cartridges bij jou passen. Als je de printer intensief gebruikt, doe je er dus verstandig aan om hoge capaciteit cartridges te kopen. Dan hoef je ze minder vaak te vervangen. Valt het wel mee hoeveel jij afdrukt? Neem dan normale of zelfs lage capaciteit, om te voorkomen dat je cartridges uitdrogen na een langere tijd. 

Overweeg huismerk cartridges

Op de kleintjes aan het letten? Dan hebben wij nog een handige bespaartip voor je. Je kunt natuurlijk voor originele HP, Canon, Epson of Brother inkt gaan, maar dat hoeft niet. Er zijn verschillende huismerken in omloop die een prima goedkoper alternatief bieden voor de dure originele inkt. Helaas zijn niet alle huismerken even goed, dus het vergt wel wat uitzoekwerk. We raden je aan om hiervoor de website van de Consumentenbond te raadplegen, want die doet regelmatig onderzoek naar de kwaliteit van huismerk inkt. 

Let op de hoeveelheid cartridges

Tot slot verschilt het per printer hoeveel cartridges je nodig hebt. De meeste printers werken met vier kleuren inkt in losse cartridges: zwart, cyaan, magenta en geel. Bij sommige modellen, bijvoorbeeld van HP en Canon, zitten de kleuren echter samen in één cartridge. Dan heeft u er maar twee nodig: een voor de zwarte inkt en een voor de cyaan, magenta en gele inkt. Dan zijn er ook nog speciale fotoprinters met extra cartridges. Naast de vier standaard kleuren printen die bijvoorbeeld ook in licht magenta, grijs of fotoblauw, om zo de meest kleurrijke en scherpe foto’s op papier te zetten. Controleer dus altijd goed hoeveel cartridges je nodig hebt, want de printer werkt alleen met het juiste aantal. Bovendien is het voordeliger om ze allemaal tegelijk te kopen, bijvoorbeeld in een multipack. 

Gewapend met deze handige adviezen vind jij binnen no time de inktcartridges die je zoekt en hoef je je geen zorgen meer te maken dat er ineens een blanco vel papier uit de printer rolt. En als het even meezit, bespaar je ook nog eens wat centen door voor een goedkoper alternatief te kiezen of een multipack te kopen. Win-winsituatie! 

Zó zet jij een goede webshop in elkaar

Previous article

Dit betekent het als je belegt in beleggingsfondsen

Next article

You may also like