AlgemeenHandig

Heeft een zakelijke bestelwagen een speciale verzekering nodig?

0

Als je voor je bedrijf een bestelwagen gebruikt, moet deze ook van een goede verzekering voorzien zijn. Dat is een plicht die iedere weggebruiker heeft, maar waar je ook je voordeel mee kunt doen. Een verzekering voorkomt namelijk dat je voor hoge kosten komt te staan wanneer jij bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaakt hebt waarbij je andere weggebruikers schade hebt toegebracht. Als ondernemer wil je zoveel mogelijk risico’s vermijden en daarom is een goede bestelautoverzekering belangrijk. Wanneer je niet helemaal weet wat je moet kiezen, leggen wij je graag uit welke stappen je moet zetten om tot een goede verzekering te komen. Het principe is namelijk hetzelfde als het kiezen van een verzekering voor een particuliere auto. 

Wat moet je weten als je wilt kiezen? 

Je zult zien dat wanneer je een bedrijfsautoverzekering afsluiten gaat, je kunt kiezen uit drie opties. Kun je lukraak kiezen wat jou het meest aanspreekt? Wij raden je aan om dit niet te doen. Veel beter is het om te kijken naar de leeftijd van je auto. Deze kun je achterhalen door op de site van jouw verzekeringsmaatschappij, bijvoorbeeld Univé, je kenteken in te vullen. De tool laat zien wat de leeftijd van jouw wagen is en welke verzekering daar het beste bij past. Is je wagen nieuw, of maximaal zes jaar oud? Dan is de allriskverzekering de beste optie. Heb je een wagen van tussen de zes en negen jaar oud? Dan zal de WA+ beperkt casco verzekering worden aangeraden. Heb je een wagen die ouder is dan negen jaar? Dan heb je genoeg aan de minst uitgebreide verzekering. De WA-verzekering dekt alleen de schade die jij hebt toegebracht aan andere weggebruikers. 

Verplichte versus optionele verzekeringen

Een autoverzekering bestaat uit een verplichte basisverzekering en daarnaast kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Vaak kiezen mensen voor pechhulp. Deze optie is populair omdat het je in staat stelt om een monteur te laten komen wanneer je auto diensten weigert. Let er wel goed op dat je kijkt waar je geholpen kunt worden. Begeef je je vaak in het buitenland met je bedrijfswagen, dan is het belangrijk om ook pechhulp uit het buitenland toe te voegen. Op die manier weet je zeker dat je ook over de grens nooit stil komt te staan langs de kant van de weg. Bekijk ook de andere aanvullende verzekeringen even. Deze zijn niet verplicht, maar zorgen wel dat je meer comfort uit je verzekering haalt. 

Verdiep je in de voorwaarden 

Tot slot willen we je op het hart drukken om de voorwaarden van je verzekering goed door te nemen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan als je je verzekering nodig hebt. Vind je jouw premie aan de hoge kant? Dan is het goed om te weten dat je gebruik kunt maken van no-claimkorting. Dit houdt in dat hoe langer je geen aanspraak maakt op je verzekering, hoe meer korting je krijgt op je premie. Rij dus verantwoord en je houdt alleen maar meer geld over.

De beste transport machines voor op de werkvloer!

Previous article

Hulp bij je studiekeuze: van mbo naar hbo

Next article

You may also like