Handig

Het belang van jaarlijks je verzekeringen checken

0

Of het nu gaat om onszelf, onze auto of het huis allemaal hebben ze één ding met elkaar gemeen en dat is dat ze verzekerd moeten zijn. Voor onszelf kennen we natuurlijk de zorgverzekering, voor de auto de autoverzekering en voor het huis zowel een inboedel als opstalverzekering. Vaak hebben we niet door dat we op bepaalde vlakken over verzekerd zijn, maar ook zien we vaak dat we voor bijvoorbeeld ons huis zijn onderverzekerd. Wanneer je namelijk de nodige aanpassingen aan je huis doet, dan is het verstandig ook je verzekering goed te checken. Niet voor niets is het daarom belangrijk je verzekeringen jaarlijks eens onder de loep te nemen.

Verandering in je situatie

Wanneer je een verzekering hebt afgesloten, dan kijken we hier vaak niet meer naar om. Toch kan het zich lonen je verzekering ieder jaar eens goed onder de loep te nemen. Niet alleen omdat je serieus geld kunt besparen, maar ook omdat je situatie kan veranderen. Zo kan het zijn dat je bent gaan samenwonen of een flinke investering aan je huis hebt gedaan. Stel je hebt een nieuwe keuken laten plaatsen, dan is het wel goed te weten of je inboedelverzekering de hoogte van de kosten bij brand of andere schade dekt. Heb je een nieuwe scooter gekocht, dan kun je vaak eenvoudig een Bromfietsverzekering online afsluiten. Het is dus belangrijk ieder jaar of bij een verandering je verzekering te checken.

Je auto

Je bent trotse eigenaar van een nieuwe auto, door de jaren heen daalt, hoe vervelend het ook is, de waarde van je auto. Vaak zien we, dat er bij de aanschaf logischerwijs wordt gekozen voor een allrisk verzekering met volledige dekking. Wanneer je auto de nodige jaartjes oud is, dan is het verstandig deze verzekering eens goed na te kijken en te bepalen of een Allrisk verzekering nog wel verstandig is. Bij Diks.nl vind je een uitgebreid overzicht met allerlei verzekeringen voor zowel je auto, fiets en scooter. Zo kun je exact aangeven wat voor jouw van belang is en wordt er een passend aanbod gedaan die voor jou het beste is. Door regelmatig naar je verzekeringen te kijken, weet je zeker dat je nooit teveel betaald, maar ook zeker dat je de juiste dekking geniet wanneer je wel een keer beroep op je verzekering moet doen.

Zorgverzekering

Vanaf begin november wordt er weer massaal overgestapt van zorgverzekeraar. Dit kan jaarlijks tot wel enkele tientallen euro’s schelen. Niet alleen is het belangrijk te kijken naar de maandelijkse zorgpremie, maar nog belangrijker naar de dekking. Het kan namelijk heel goed zijn, dat een verzekeraar niet meer volledig aansluit bij je huidige situatie. Zo kan het voorkomen dat je huidige verzekeraar geen vrije keuze voor een ziekenhuis biedt. Dit kan in bepaalde gevallen zoals bijvoorbeeld een zwangerschap ontzettend vervelend zijn. Ook zijn bepaalde kosten buiten het basispakket bij de ene verzekeraar wel inbegrepen, maar bij de ander niet. Door jaarlijks te kijken of jouw situatie nog wel past bij je huidige verzekeraar, voorkom je een hoop, vaak onnodige kosten.

Ontdek welke vloer bij jouw woning past

Previous article

Mooie routes binnen Europa om met de motor te reizen

Next article

You may also like