Handig

Het opzetten van jouw eigen kledingwinkel; what to know?

0

Misschien ben je al wel jaren bezig met het plan, maar heb je het nooit écht uitgevoerd. Of heeft de corona crisis je doen beseffen dat je huidige baan toch niet is waar jij echt je geluk uithaalt… En zeg nou eerlijk, is er iets leuker dan je kleding naar je eigen smaak kunnen inkopen, en er anderen gelukkig mee te maken door het te verkopen? Wij snappen het helemaal als jouw passie hier blijkt te liggen! Het opzetten van je eigen kledingwinkel is geen appeltje-eitje, maar gelukkig zijn er genoeg handvatten die jou een stuk op weg kunnen helpen. Wij nemen je dan ook graag mee met een aantal van onze meest waardevolle tips! Lees snel met ons mee.

On- of Offline?

Voor dat je je mouwen opstroopt, je handen er uitsteekt en hard aan de slag gaat met klussen en verbouwen, is het verstandig om eerst te bedenken of je een online, offline (of beide), kledingwinkel op poten wil zetten. Het lijkt misschien ideaal en een droom; een eigen winkelpand in de stad met leuke klanten en gezellige middagen met mensen die komen shoppen. Echter blijkt tegenwoordig dat bij het grotendeel van de mensen de voorkeur ligt bij online shoppen, wat de noodzaak van de huur van een pandje overbodig doet lijken. Het zou immers zonde zijn als je je blauw zou betalen aan huurkosten, en het blijkt dat er uiteindelijk niemand langs zou komen. Mocht je toch liever jouw kleding willen kunnen laten zien in een ‘etalage’, kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een schuur of garage, of desnoods extra kamer, om te toveren in een klein winkeltje! Dan kunnen de klanten langs komen om de kleding toch in het echt te aanschouwen, maar heb jij de lasten van het huren van een pandje niet!

Administratie

We zien het helaas erg vaak voorbij komen; vrouwen of heren die hun eigen kledingwinkel hebben opgericht, maar vervolgens geen benul hebben van de administratieve taken die daarbij komen kijken. Hierdoor lopen de cijfertjes af en toe door elkaar, klopt de voorraadbeheer zo nu en dan niet en kan het zelfs voorkomen dat nieuwe winkeleigenaren winst mislopen! Zonde! Gelukkig bestaan er genoeg programma’s en platformen die de administratieve zaken in één klap een stuk overzichtelijker maken; neem bijvoorbeeld fashion erp software van TCOG. Met dit softwareprogramma kun jij al jouw administratieve processen monitoren en hou je er dus gemakkelijk grip op.

De oplossing voor het warme weer: een koelvest

Previous article

Alles wat je nodig hebt voor een ouderwets avondje gezelligheid met vrienden

Next article

You may also like