Internet

Hoe iDeal zo succesvol werd

0

Tegenwoordig kunnen we bijna alles via het wereldwijde web kopen en ook betalen. Vaak krijg je dan een hand vol mogelijkheden om digitaal mee te betalen. Sinds kort is daar op sommige sites ook de bitcoin bij gekomen, maar de echte klassieke betaalmethode is toch wel iDeal.

Stukje historie

Laten we even samen terugblikken op het succes van deze digitale betaalmethode. Met de opkomst van het internet en haar webwinkels, nam het digitale betaalverkeer toe. Er was in die tijd behoefte naar een universeel geaccepteerde manier om veilig geld over te maken zonder al te veel of geen transactiekosten.
In 2005 werkten ABN-Amro, Rabobank, ING-bank en de Postbank samen en daar kwam iDeal uit voort. Later hebben deze banken iDeal aan de organisatie Currence verkocht. Dit is een Nederlandse organisatie die verantwoordelijk is voor de transparantie van kwalitatieve en veilige online betaalmogelijkheden.

iDeal kwam op het moment dat er behoefte naar was en we weten allemaal uit de economielessen dat een product of dienst op een goed moment lanceren ook vaak tot een succes kan lijden. Het was een goede vervanger van de papieren acceptgiro en veel bedrijven gebruiken het inmiddels. Je kunt er zelfs je verkeersboete mee betalen of met iDeal betalen bij online casino’s.

Mogelijkheden

Zoals elk bedrijf is iDeal ook met de tijd mee veranderd. iDeal heeft meerdere opties toegepast die ervoor zorgen dat je nog sneller en gemakkelijker kunt betalen Je kunt namelijk niet alleen via een webwinkel betalen, maar je kunt betaling ook delen via sociale media en WhatsApp. Hier speelt het bedrijf Tikkie dan weer goed op in. Ook kun je een QR-code scannen als je de iDeal-app opent. Op deze manier is het niet meer nodig om alle gegevens van de betaling in te moeten vullen. Deze gegevens zitten namelijk al verwerkt in de QR-code. Je moet verder alleen drukken op verzenden en klaar!

iDeal is niet alleen snel, maar ook betrouwbaar mits je de regels voor veilig bankieren volgt. Je moet wel oppassen dat een website die iDeal gebruikt niet van zichzelf gelijk betrouwbaar is. Denk dus altijd nog goed na voordat je geld overmaakt. Het fijne van iDeal is dat je de afschrijving direct op je bankrekening ziet en je vaak om een bevestigingsmail kunt vragen. Hierdoor houd je jouw geld goed in de gaten.

5x: opkomende online niches

Next article

You may also like