Trends

Hoe ver is eSIM in Nederland en wat is het?

0

Technologie dummies zullen waarschijnlijk nog niet van eSIM hebben gehoord, maar de nieuwe ontwikkeling is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het begon eerst in Amerika, maar heeft nu ook in Nederland furore gemaakt. Benieuwd hoe ver de ontwikkeling rondom eSIM in Nederland inmiddels is en wat het precies inhoudt? Je leest het in dit artikel.

eSIM uitgelegd

We begrijpen het als je niet precies weet wat een eSIM is. Het is namelijk een compleet nieuwe technologie die volgens bepaalde experts wel eens de vervanger zou kunnen worden van de vervangbare simkaart zoals die nu gebruikt wordt in moderne telefoons. ‘eSIM’ is een afkorting van ‘embedded sim’, oftewel een sim die ingebouwd zit – in je smartphone. Een smartphone wordt dus geleverd met een ingebouwde simkaart, die je er ook niet zelf uit kunt halen. Als je een nieuw abonnement aflsuit bij een telefoonprovider, kunnen zij je simkaart wel opladen, net als een ov-kaart bijvoorbeeld.

Door een inbegrepen simkaart in je toestel hoef je niet constant van simkaart te wisselen als je een nieuw abonnement afsluit. Je blijft gedurende het hele gebruik van hetzeflde toestel dezelfde simkaart behouden, maar kunt hier wel verschillende abonnementen op afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld na de afloop van een abonnement overstappen op een Sim Only abonnement.

Gebruik van eSIM

eSIM was al een tijdje populair in Amerika, maar sinds augustus van vorig jaar is de nieuwste technologie ook steeds meer bekend geworden in Nederland. Zo kun je tegenwoordig ook al gebruik maken van eSIM van Simyo. De telefoons die momenteel gebruik maken van eSIM? Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy S20 en S20+ en de iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, Xr, Xs en de Xs Max.

Door een inbegrepen simkaart in je toestel hoef je niet constant van simkaart te wisselen als je een nieuw abonnement afsluit.

Externe simkaart

Naast een embedded sim kun je ook nog een externe simkaart toevoegen. Dat doet misschien erg denken aan een dual sim, maar dat is het niet. Een dualsimsmartphone heeft ruimte voor twee externe ‘normale’ simkaartjes. Bij een smartphone met e-sim is er maar ruimte voor één externe sim. Daarentegen kun je op de e-simkaart wel oneindig veel abonnementen zetten. Nooit het probleem van maar twee abonnementen, dus.

Bitcoin als alternatieve betaalmiddel steeds meer gebruikt

Previous article

Nieuwbouw en raamdecoratie: 5x inspiratie

Next article

You may also like