Huis & Tuin

Hoe werken autoflower wietzaden?

0

Als je een eigen wietplant gaat kweken zijn er een aantal groeifases waar je mee te maken krijgt. Zo zijn er veel verschillende soorten wietzaden op de markt, is de ontkiemingsfase belangrijk voor de verdere groei van de plant, en heeft de plant in de groeifase en bloeifase net weer een andere lichtomgeving nodig. Om niet helemaal afhankelijk te zijn van wat de plant aan licht nodig heeft, kun je ook autoflower zaden gebruiken – deze zaden komen automatisch in de bloeifase.

Verschillende fases van de wietplant

Er zijn grofweg drie fases van de kweek van een wietplant te onderscheiden. Ga je wietzaadjes kopen, is het in eerste instantie goed je te verdiepen in welke soort je aanschaft, want hier zijn veel verschillende opties in mogelijk. De allereerste fase van de groei is vervolgens het ontkiemen van de zaadjes. De zaadjes moeten een paar dagen in een vochtige, warme omgeving zijn om ze klaar te maken voor het planten in de volgende fase. Om een succesvolle groeifase te doorlopen, hebben de planten een groot deel van de dag licht nodig. Dit wordt minder als de plant eenmaal in de bloeifase terechtkomt, en hier dien je dan ook het lichtschema op aan te passen.

Goed alternatief: autoflower seeds

Wil je geen gedoe met verschillende lichtschema’s of ben je pas net begonnen met kweken, zijn autoflower seeds een goede optie. Autoflower wietzaden zijn zo gekweekt dat ze niet afhankelijk zijn van de hoeveelheid licht die ze krijgen, maar automatisch in de bloeifase terechtkomen na twee tot vier weken. Autoflower zaden onderscheiden zich van fotoperiodieke zaden doordat ze gaan bloeien op basis van de ‘leeftijd’ van het zaadjes. Daarnaast blijven ze wat kleiner dan planten die wel lichtafhankelijk zijn.

Wietplanten in de natuur bloeien op basis van licht, en komen in deze fase terecht wanneer de dagen korter worden. Op die manier hebben ze twaalf uur licht per dag, en rusten ze ook twaalf uur per dag in het donker.

De ontwikkeling van autoflower zaden

De allereerste autoflower zaden kwamen rond het jaar 2000 op de markt. Die eerste zaden waren niet zo succesvol, maar hebben sindsdien veel ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag zijn het dan ook goede zaden om als beginnende kweker mee aan de slag te gaan. Wanneer je geen rekening hoeft te houden met de verschillende lichtschema’s, kun je je volledig focussen op een goed groeiproces van de wietplant.

Slimme schoolkluisjes: hoe technologie het beheer en de beveiliging van kluisjes heeft verbeterd

Previous article

Shortlease of shortlease privé? Wat is de beste keuze?

Next article

You may also like