GeldInternet

Hoe werkt een payment service provider?

0

Heb je een eigen webwinkel? Dan doe je er waarschijnlijk alles aan om deze klantvriendelijk in te richten. Door bijvoorbeeld voor een goede indeling en een overzichtelijke website te zorgen. Zo moet je ook aandacht besteden aan het betaalproces. Dit uit zich voornamelijk in het kiezen van de juiste betaalmethode(n). Op dit gebied heb je tegenwoordig nogal wat te kiezen. Veel ondernemers hebben geen zin of tijd om zich hierin te verdiepen. Een gemiste kans want het betaalproces is belangrijker dan je misschien denkt. Gelukkig kun je een payment service provider (PSP) om hulp vragen.

Wat is een PSP?
Allereerst is het wellicht makkelijk om te weten wat een PSP precies doet. Door de jaren heen zijn er steeds meer ondernemers vertrouwd geraakt met een payment service provider. Toch weet niet iedere webshopeigenaar wat de meerwaarde van een PSP is. In principe is een payment service provider een organisatie die online betalingen afhandelt. Nadat een koper in jouw webshop een product gekocht heeft, rekent hij/zij deze af. De betaling verloopt via de PSP. De koper merkt hier bij een soepel betaalproces niet veel van. De PSP ontvangt het bedrag op hun derdengelden-rekening en koppelt de betalingen aan de juiste order of retour. Reconciliatie heet dat. En dat scheelt webshops een hoop uitzoekwerk en administratie.

Betalen volgens verschillende betaalmethoden
Als ondernemer heb je tegenwoordig legio mogelijkheden voor wat betreft betaalmethoden voor jouw webshop. Kom je net kijken in de wereld van webshops? Dan heb je waarschijnlijk geen idee voor welke betaalmethode(n) je moet kiezen. Dan weet je zeker dat jouw website altijd over de juiste betaalmethoden beschikt. Zo kan een PSP er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw klanten kunnen betalen via iDEAL, de populairste betaalmethode van Nederland. Naast iDEAL wint Apple Pay in Nederland ook meer en meer aan populariteit. Een PSP kan deze betaalmethode ook toevoegen aan jouw webshop.

Steeds meer webwinkels bieden hun producten ook over de grens aan. Wil je dit ook? Dan moet je zorgen dat buitenlandse kopers ook bij jou kunnen betalen. Door bijvoorbeeld de optie creditcardbetalingen toe te voegen aan jouw website, evenals PayPal.

Voordelen van een payment service provider
Hierboven haalden we reeds aan dat een payment service provider verschillende betaalmethoden aan jouw webshop toe kan voegen. Dit is direct ook één van de grote voordelen van een PSP. Toch houdt het hier niet bij op. Doordat een PSP samenwerkt met een groot aantal webwinkels hebben zij veel ervaring welk soort betaalmethode goed werkt voor jouw webshop, doelgroep en producten. Ben je op zoek naar het beste advies voor een conversieverhogend betaalproces, vraag dan informatie aan bij een payment service provider. Want betalen is de laatste touch-point van het aankoopproces en daarom razend belangrijk.

5 tips als je gaat solliciteren

Previous article

Poppers kopen; de do’s en don’ts 

Next article

You may also like