Huis & Tuin

Hoe zorg je dat je interieur er netjes uitziet?

0

Wil je graag dat je interieur er netjes uitziet, maar lukt het nog niet altijd om dit voor elkaar te krijgen? Er zijn verschillende tips die je op weg helpen. Je krijgt er veel voor terug: rust in je interieur staat namelijk gelijk aan rust in je hoofd, en dat is natuurlijk hartstikke fijn. Lees snel verder voor inspiratie.

 

Let op details

 

Kijk allereerst goed naar de details in je woning. Hier besteden we doorgaans namelijk vrij weinig aandacht aan, wat eigenlijk maar wat zonde is. Details maken juist dat je woning er netjes en opgeruimd uitziet, als je er maar de juiste keuzes in maakt. Denk aan de gordijnen: zorg dat deze netjes aansluiten voor het raam, want dit ziet er rustig uit in huis. Dit kan met verschillende soorten gordijnen, zoals een duo rolgordijn. Zo’n gordijn werkt net zo praktisch als een jaloezie, maar kent de stijlvolle look van een klassiek gordijn. Zorg verder dat de plinten in huis netjes zijn afgewerkt. Je kunt deze opnieuw laten plaatsen. Werk de bedrading in huis goed weg, bij het tv-meubel bijvoorbeeld. Misschien is het stucwerk in huis toe aan een upgrade, of hebben juist de kozijnen een nieuwe lik verf nodig. Kijk niet voorbij dergelijke details, maar maak er liever werk van.

 

Opgeruimd huis

 

Een opgeruimd huis betekent simpelweg: vaak opruimen! Laat zo min mogelijk spullen rondslingeren in je woning. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om iedere ochtend en avond de boel op te ruimen. Zeker in een wat groter gezin is dit noodzakelijk, aangezien er al snel veel spullen liggen van de verschillende gezinsleden. Juist als je het opruimen bijhoudt, is het eigenlijk relatief weinig werk. En iedere keer dat je rondkijkt in je interieur, ben je weer tevreden: je geniet van dat opgeruimde interieur, waar je zoveel rust bij voelt. Houd dat doel ook vooral in gedachten.

 

Alles een vaste plek

Hoe je het opruimen makkelijker maakt? Geef alle spullen in huis een vaste plek. Zo raak je ook meteen veel minder vaak iets kwijt! Het opruimen gaat extra snel, omdat je precies weet waar een item thuis hoort. Het werkt praktisch om bijvoorbeeld speelgoed, plaids of tijdschriften in manden te bewaren, waar altijd nog wel een mooi plekje voor te vinden is in het interieur. Kies natuurlijk voor stijlvolle manden, die leuk staan in huis. Vraag trouwens iedereen in het huishouden om hieraan mee te helpen, zodat je het opruimwerk niet in je eentje hoeft te doen.

 

Minder tierelantijntjes

 

Met name de tierelantijntjes maken een interieur druk. Dit gaat doorgaans om accessoires, zoals kandelaars en andere decoratiestukken. Ga liever op zoek naar strakke designs, voor een subtielere styling in huis. Houd hierbij ook meteen rekening met de kleuren: zachte, aardse tonen staan veel rustiger dan felle, scherpe kleuren. Kies daarom dus het liefst voor bijvoorbeeld wit, zand, beige, bruin en groen als hoofdkleuren in huis – dat past altijd.

 

Minimaliseren

 

Hoe minder spullen je in huis hebt staan, hoe opgeruimder je woning eruit ziet. Daarom is het een goed idee om te minimaliseren: maak een kritische selectie van de spullen die je wel en niet wilt houden. Natuurlijk hoef je heus niet meteen in een saai of kaal huis te wonen, maar je kunt misschien wel afscheid nemen van items die je eigenlijk niet meer zo blij maken. Geef deze spullen weg of breng ze naar de kringloop, om een goede oplossing te noemen. Grote kans dat iemand anders er weer blij mee is. Vind je het toch moeilijk om afstand te doen van bepaalde spullen, zoals accessoires of souvenirs? Je kunt er ook voor kiezen om te rouleren met de decoratie in huis. Geef niet alles standaard een plekje in bijvoorbeeld de woonkamer, maar wissel dit per seizoen of jaar om. Zo heb je ook steeds weer iets nieuws om tegenaan te kijken! Dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

 

Met de bovenstaande tips ga je voor een opgeruimd, rustgevend interieur. Is dat geen heerlijk idee? Als het eenmaal in je systeem zit, wil je niet meer anders.

Hoe maak je thuiswerken zo comfortabel mogelijk?

Previous article

Welke gouden spullen brengen geld op?

Next article

You may also like