Algemeen

Hoeveel elektrische auto’s zijn er verkocht in 2019 en verwacht in 2020?

0

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Niet alleen worden de auto’s die elektrisch rijden ook steeds mooier, maar ze kunnen ook steeds meer. Nederland raakt meer en meer gewend aan elektrisch rijden.

Verkoop in 2019

Elektrisch rijden is nog niet eens zo oud, maar er wordt veel over gesproken en ook steeds meer echt gereden. In het jaar 2018 werden er 13.107 elektrische auto’s verkocht over het hele jaar. In de eerste negen maanden van 2019 werden er al 47.218 elektrische auto’s verkocht door de vijf meest populaire modellen. Bijna drie keer zo veel als in het hele jaar daarvoor.

Vooral in de laatste maanden van het jaar wilden mensen nog graag een elektrische auto aanschaffen. Dat kwam door de bijtelling die in 2020 verhoogd is naar 8 procent in plaats van 4 procent. Daardoor schoten de verkoopcijfers ineens omhoog in het vierde kwartaal van 2019. Het totaal kwam ongeveer neer op 446.000. De verwachting voor 2020 ligt wel iets lager, maar elektrisch rijden blijft populair. De groeiende mogelijkheden rondom elektrisch rijden maken het wel aantrekkelijker. Ook zal de bijtelling in 2021 weer omhoog gaan.

Goedkoop

Elektrisch rijden is zeker een stuk goedkoper dan elke andere manier van vervoer. Toch worden veel mensen tegengehouden in de keus om van benzine of diesel naar elektrisch te gaan. Niet door de laadpalen of de actieradius, maar door de prijs van de auto. Veel elektrische modellen zijn erg duur om aan te schaffen. Dan is er nog bijtelling, autoverzekering en wegenbelasting. Gelukkig zijn sommige goedkoper dan de andere. Je kan bijvoorbeeld bij een InShared autoverzekering zelf kiezen waarvoor je verzekerd bent. Je stelt je eigen pakket samen en zo kan je altijd veilig de weg op in je nieuwe, dure, elektrische auto.

Vanaf 2030 alleen elektrisch

Het kabinet wil dat het verkopen van ouderwetse auto’s over één decennium verboden wordt. Vanaf 2030 moeten alle nieuwe auto’s uitstootvrij zijn en dat lijkt ook haalbaar. De verwachting is dat de verkoop van elektrische auto’s alleen maar stijgt. De grootste obstakels zijn de actieradius, de prijs en de onregelmatige oplaadpunten. De meeste mensen willen in ieder geval 400 kilometer kunnen rijden met hun auto. De komende jaren is de verwachting dat de elektrische auto’s alleen maar beter worden. Dus wordt ook verwacht dat de verkoop blijft stijgen.

5 Meest verrassende en unieke relatiegeschenken

Previous article

Dit zijn de trends voor ramen en lichtinval 2020

Next article

You may also like