Tech

Is je batterij van je MacBook snel leeg? Maak dan gebruik van deze vier tips!

0

Ben jij bezit van een MacBook, maar gaat je accu erg snel leeg? Dit kan erg vervelend zijn wanneer je even geen Macbook oplader of stopcontact in de buurt hebt. Maar hoe kan je de batterij van je macbook nou verbeteren? In dit blogartikel ontvang jij vier tips voor het verlengen van je MacBook-batterij.

Verlaag de helderheid op je MacBook

Het beeldscherm van een MacBook bestaat uit allemaal kleine lampjes, die allemaal stroom verbruiken. Je kan het verbruik verminderen door de helderheid van je scherm naar beneden te stellen. Dit doe je op de volgende manier: druk op knop op de touch bar of druk op de F1 toets. In de instellingen kun je zelf de helderheid instellen.

Sluit ongebruikte apps af

Wanneer je veel schakelt tussen verschillende apps, blijven deze op de achtergrond alsnog actief terwijl ze niet meer gebruikt worden. Dit is erg belastend voor de batterij. Je kan zien welke apps actief zijn door het kleine puntje wat onderin de balk onder het icoon van de app staat. Door middel van ‘Command + q’ is het mogelijk om je app snel af te sluiten. Op deze manier bespaar je stroom en kun jij langer genieten van je laptop.

Maak gebruik van een Apple lader

Het is echt beter voor de batterij van je MacBook als je in bezit bent van een echte Apple oplader, ondanks dat deze erg duur zijn. Opladers die niet van Apple zijn kunnen er voor zorgen dat je een overhitte batterij krijgt. Ook kan deze lader ervoor zorgen dat je batterij beschadigt wordt. Daarom is het belangrijk dat je altijd een echte MacBook oplader gebruikt, op deze manier verleng jij de levensduur van je batterij.

Houd je laptop up-to-date

Het is mogelijk dat je laptop snel achteruitgaat als je MacBook nog draait op een oude versie. Nieuwe iOS updates bevatten vaak ook een update voor de batterij. Dit zal de levensduur van de batterij verlengen voor je MacBook. Processen gaan ook beter en sneller wanneer er updates zijn, wat de batterijduur van je MacBook verlengt.

Een mooie huiskamer op een budgetvriendelijke manier: zo doe je het

Previous article

Je huis laten verven? Wat kost dit gemiddeld?

Next article

You may also like