Werk & School

Je hebt werktuigbouwkunde gestudeerd: en nu?

0

Voor een groot deel van de Nederlandse bevolking, en overigens ook een groot deel van de volledige wereldbevolking, geldt dat er werktuigbouwkunde gestudeerd is. Wanneer je deze blog leest, is de kans nogal groot dat jij één van deze mensen bent. Als je inmiddels afgestudeerd bent: in ieder geval gefeliciteerd, maar wat nu? Voor de meeste mensen die werktuigbouwkunde hebben gestudeerd, is het nog niet helemaal zeker of zelfs logisch wat ze hierna gaan doen. Gelukkig is er deze blog. Wij bieden je een aantal voorbeelden of eventuele mogelijkheden om na jouw studie werktuigbouwkunde aan de slag te gaan!

Wat is werktuigbouwkunde?

Voordat we doorgaan op wat je wel niet allemaal kunt worden als je werktuigbouwkunde hebt gestudeerd, gaan we eerst even kijken naar wat werktuigbouwkunde precies inhoudt. Voor veel mensen klinkt de term wel redelijk logisch, maar het kan best zijn dat je niet echt een goed en overkoepelend beeld hebt van wat de studie nou eigenlijk inhoudt. Werktuigbouwkunde wordt vaak afgekort met WTB. Binnen de WTB houd je je bezig met het ontwerpen en fabriceren van machines en werktuigen. Vaak ook wel het ontwerpen van dynamische objecten genoemd. Deze technische branche is lastig om in het kort uit te leggen. Waarom? Omdat de branche veelzijdig is en daarmee breed én specialistisch. Tijdens de studie richting WTB leer je eigenlijk alles over het ontwerpen, produceren en technische verbeteren van producten, machines en constructies.

Wat ga ik ermee worden?

Nu we ongeveer weten wat WTB inhoudt, kunnen we kijken wat we er precies mee kunnen doen. Een aantal beroepen waar jij zeker eens naar moet gaan kijken als jij zojuist WTB hebt afgerond zijn onder andere technisch ontwerper, productie-ingenieur, bedrijfskundige of bijvoorbeeld projectmanager. Naast deze beroepen zijn er uiteraard nog verschrikkelijk veel andere mogelijkheden. We raden je aan om op vacaturewebsites te gaan kijken naar ‘vacatures werktuigbouwkunde’. Op deze manier vind jij een volledig overzicht van alle mogelijke banen voor jouw kennis en expertise. Vergelijk een aantal vacatures met elkaar en wie weet heb jij binnenkort jouw nieuwe baan gevonden!

Public Affairs gebruiken voor goede doelen en ngo’s

Previous article

Creëer het ultieme buitengevoel met een tuinkamer

Next article

You may also like