Huis & Tuin

Je huis laten verven? Wat kost dit gemiddeld?

0

Ga je binnenkort verhuizen naar een huis dat al jaren geleden is gebouwd? Dan is de kans groot dat je graag de muren wil veranderen. Je kan uiteraard ook de buitenkant van je huis schilderen als je daar behoefte bij hebt. Op het moment dat je iemand gaat inschakelen om alles voor je te verven, komen daar kosten bij kijken. Wil je weten hoeveel geld dit gemiddeld allemaal kost? Blijf dan lezen voor meer informatie.

Eerst een schilder vinden

Voordat er gekeken kan worden naar de prijs, is het natuurlijk belangrijk dat je een schilder vindt. Een schilder moet betrouwbaar zijn. Om die reden kan je het beste bij je vrienden en familie vragen of zij ervaring hebben met een schilder. Is dit het geval? Dan kan je hopelijk contact opnemen met de schilder om te vragen of hij jou binnenkort kan helpen.

Heeft niemand in je directe omgeving een tip? Dan kan je uiteraard op internet rondkijken. Tegenwoordig plaatsen schilders advertenties online om zo hopelijk meerdere klanten te trekken. Het voordeel van online zoeken naar een schilder is vaak dat je reviews van andere mensen kan lezen. Dit kan jou een beter beeld geven van het werk dat de schilder verricht.

Het tarief per uur

Heb je een schilder gevonden die jou kan helpen? Dan wordt er uiteraard gekeken naar de kosten. Er zijn twee tarieven die een schilder kan hanteren. Eén van deze tarieven is het tarief per uur. Dit wordt vaak gebruikt op het moment dat het gaat om meerdere muren en/of deuren. Het is dan makkelijker om het tarief te rekenen per uur.

Over het algemeen zal het tarief per uur uitkomen op ongeveer €50. Dit is overigens afhankelijk van het soort schilderwerk. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerk. Wil je bijvoorbeeld alle kozijnen laten schilderen? Kozijnen schilderen kosten maken ook onderscheid op het gebied van binnen en buiten. Je kan er vrijwel zeker van zijn dat het schilderen van kozijnen binnen een stuk goedkoper zal zijn.

Het tarief per vierkante meter

Een schilder kan ervoor kiezen om een tarief per vierkante meter te hanteren. Dit wordt vaak gebruikt bij gevels of plafonds. Muren worden dus doorgaans berekend door het tarief per uur. Het lijkt vaak alsof het tarief per vierkante meter voordeliger is. Het tarief komt vaak neer op €30. Dit betekent echter niet dat het meteen goedkoper is. Gaat het om veel vierkante meters? Dan ben je uiteraard meer geld kwijt.

Dus wat kost een schilder? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Je moet goede afspraken maken met de schilder over het tarief. Zet het desnoods gewoon op papier om problemen te voorkomen.

 

Een mooie huiskamer op een budgetvriendelijke manier: zo doe je het

Previous article

Hoe kies ik een PSP? 

Next article

You may also like