Internet

Je werkomgeving wordt steeds persoonlijker

0

Voor vrijwel iedereen geldt dat zijn of haar werkomgeving steeds persoonlijker wordt. Deze stelling lijkt lijnrecht in te gaan tegen de trend van flexplekken, die in vrijwel ieder kantoor zichtbaar is. Als je iedere dag op een andere plek zit, dan wordt het toch juist onpersoonlijker, zou je zeggen? Toch is dat niet het geval. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat jouw werkplek meer en meer precies past bij wat jij nodig hebt, en dus steeds persoonlijker wordt.

Precies de juiste programma’s en apps

Je werkplek, die wordt voor je gevoel misschien juist steeds minder persoonlijk. Doordat je vanwege flexplekken niet meer echt een eigen plek hebt, en iedere dag ergens anders aan de slag bent, voelt een werkplek niet meer per se als je eigen, persoonlijke plekje. Ruimte voor foto’s op je bureau is er steeds minder vaak, en een stapeltje werk laten liggen tot de volgende dag is er op een flexplek ook niet bij. Bovendien is de kans groot dat er iedere dag weer andere mensen naast je plaats zullen nemen. Allesbehalve persoonlijk, zou je zeggen.

Toch raakt je werkplek meer en meer toegerust op jou, en niemand anders. Dankzij de technologie! Het zijn juist de technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat je misschien wel iedere dag op een andere plek aan het werk bent, maar dat wat er vervolgens op je scherm zichtbaar is speciaal voor jou is samengesteld. Je eigen persoonlijke mix aan programma’s en apps, die je waar en wanneer dan ook kunt openen.

Werken waar je maar wilt

Doordat we onze werkplek meer en meer met ons meedragen op onze laptops of tablets, kunnen we ook steeds meer echt helemaal zelf bepalen waar we ons werk doen. Collega’s kunnen we net zo makkelijk spreken via Microsoft Teams, dus naast elkaar zitten, of zelfs in hetzelfde gebouw aanwezig zijn is lang niet altijd meer nodig. Bovendien werken we door de inzet van Microsoft Azure ook steeds meer via de cloud, zodat we ook niet afhankelijk zijn van de bedrijfsservers of andere ‘fysieke’ plekken waarop we onze documenten opslaan, of waarvandaan zaken geregeld moeten worden. Vrijwel alles bevindt zich online, en kan op deze manier gemakkelijk worden benaderd.

Betekent dat dan dat we nooit meer naar kantoor hoeven? We kunnen tenslotte werken waar we maar willen! Waarschijnlijk niet. De meeste mensen geven aan toch ook gesteld te zijn op hun ‘echte’ werkplek, omdat ze zich op deze manier toch meer verbonden voelen met het bedrijf en met hun collega’s. Elkaar af en toe eens echt in de ogen kunnen kijken, samen in één ruimte ergens aan kunnen werken, blijft in veel gevallen een must. Maar wel eentje die gemakkelijk kan worden afgewisseld met thuis of ergens anders aan het werk gaan.

Tips voor het aanpakken van je interieur

Previous article

Gebaksborden: het verschil tussen aardewerk, keramiek en porselein

Next article

You may also like