Huis & Tuin

Je woonkamer een update geven zonder te verbouwen

0

Kijk je om je heen in je woonkamer, en bevalt het je maar niets dat je ziet? Zie je een hoop spullen die er min of meer per ongeluk in beland zijn, of die je ooit heel mooi vond maar nu niet meer? Vraag je je bij steeds meer dingen af waarom ze eigenlijk nog steeds een plekje in je kamer hebben? Dan is het tijd om je woonkamer eens een flinke update te geven. Dat kan zonder te verbouwen, en soms zelfs zonder nieuwe meubels te hoeven kopen.

Er hoopt zich van alles op

Ooit heb je iedere ruimte in je huis waarschijnlijk heel bewust ingericht. Je hebt meubels bij elkaar gezocht, de juiste accessoires erbij gevonden. Goed nagedacht over de kleuren, over de plekken waar alles moest komen te staan. Helemaal naar je zin, helemaal perfect.

Een interieur is echter een plek die leeft. Het is geen museum, dat je inricht en waar vervolgens niets in verandert. Nee, in een huis wordt geleefd. Er zijn mensen die zich er thuis en comfortabel in voelen, en bewust of onbewust hun sporen achterlaten. Heb je vlak na het inrichten van je woonkamer een foto gemaakt en vergelijk je deze met hoe het er nu uitziet, dan kan het best zijn dat je schrikt. Ook al heb je niet bewust veranderingen aangebracht, toch is de kamer heel anders geworden. Er zijn hoekjes bij gekomen waar zich allerlei spullen hebben opgehoopt. Meubels zijn verschoven omdat dat praktischer was. Er zijn zaken op kastjes beland die vroeger mooi strak en leeg waren. Er slingeren allerlei spullen rond die eigenlijk helemaal geen plekje zouden moeten hebben.

Herkenbaar? Grote kans van wel, want dit gebeurt in vrijwel iedere ruimte die gebruikt wordt. Geen probleem, totdat je je eraan begin te ergeren. Dan is het tijd om de boel weer even te resetten, en terug te gaan naar wat je echt wilt.

Alle zooi eruit en kritisch kijken naar wat overblijft

Je kamer resetten doe je door eerst alle zooi die er eigenlijk niet hoort eruit te halen. Zoek hier een ander plekje voor of gooi het weg. Kijk daarna kritisch naar wat er overblijft. Ooit heb je het hier bewust neergezet, maar sta je daar nog steeds achter? Woonaccessoires zijn aan trends onderhevig en ook je smaak verandert, dus schroom niet om veranderingen door te voeren. Juist door accessoires als spiegels, kleden, kussens en andere smaakmakers te veranderen kun je je kamer namelijk zonder grote ingrepen een nieuwe look geven. Een frisse uitstraling, weer helemaal naar je zin. En dat was precies de bedoeling!

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een data scientist?

Previous article

Hulp bij het kiezen van de juiste spiegelreflexcamera

Next article

You may also like