Tech

Jouw favoriete muziek draadloos door je hele huis

0

Er wordt vandaag de dag een hele hoop gestreamd. Van radio tot aan televisie en films tot aan muziek. Streaming is mateloos populair. En wat ons betreft, volkomen terecht natuurlijk. Zowel de doorsnee muziekliefhebber als de altijd up-to-date HiFi-kenner zijn helemaal in de ban van het streamen. De meesten streamen muziek via draadloze oordoppen of hoofdtelefoons, maar wist je dat je ook radio, televisie en muziek draadloos door je hele huis kan streamen? Dat vertellen wij je in deze blog.

Betekenis van streaming

Voordat we van start gaan, is het handig om eerst de betekenis van het woord ‘streaming’ helder te hebben. Met streaming wordt een techniek bedoeld waarbij (muziek)bestanden van de ene locatie naar de andere locatie ‘stromen’. Op deze manier kan er bijvoorbeeld muziek worden geluisterd op een speaker, zonder de muziek eerst te moeten downloaden.

Audio streaming

Streaming is de techniek waarmee tegenwoordig muziek of films worden aangeboden via het netwerk, oftewel het internet. Deze techniek maakt het mogelijk om media af te spelen op het moment dat jij dat wilt. Een bekend voorbeeld van een streamingdienst is Spotify. Hier kun je kiezen uit miljoenen nummers. Via een audio streaming apparaat je eindeloos muziek streamen van het beste geluid.

Volledig draadloos

Een échte beleving ervaar je met apparatuur van hoogwaardige kwaliteit. Het voordeel van draadloze oplossingen is dat je de luidsprekers eenvoudig(er) kunt plaatsen en je geen kabels van én naar een versterker hoeft te trekken. De bron hoeft zelfs helemaal niet in het zicht te staan. Luidsprekers zijn dan nog het enige wat je ziet en hoort! Ben je ook op zoek naar draadloos apparatuur? Dan kun je kiezen voor wifi audio, oftewel wifi speakers of bluetooth audio.

WiFimedia

Wifimedia weet als geen ander dat de manier waarop we tegenwoordig naar muziek luisteren is veranderd. Traditionele geluidsdragers zoals cd’s, dvd’s en blu-ray discs hebben plaatsgemaakt voor streaming en draagbare muziekspelers. Dat vraagt om andere apparatuur en andere kennis en expertise bij de verkoop en aanleg daarvan. WiFimedia is de langst bestaande en grootste specialist in Nederland op het gebied van streaming audio– en videostreaming. Daarnaast weten ze alles van Hi-Fi zodat jij alles kan halen uit jouw unieke playlist. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website of neem contact met ze op!

Wanneer is het tijd voor een bril of contactlenzen?

Previous article

Hoe kun je veilig internetten zonder gedoe?

Next article

You may also like