Trends

Keukenrenovatie of een compleet nieuwe keuken? Dit wil je erover weten

0

Als je naar je keuken kijkt en bij jezelf denkt: ik ben wel toe aan iets nieuws. Dan heb je eigenlijk twee opties. De eerste optie is de keuken renoveren en de tweede optie is de keuken volledig vernieuwen. We zullen beide opties met je bespreken in deze blog! 

Aan zowel je keuken renoveren of volledig vernieuwen zitten voor- en nadelen. Zo krijg je keuken een volledig nieuwe look als je kiest voor een nieuwe keuken. Maar datzelfde kun je ook realiseren met een keuken renovatie. Bij die laatste optie ligt het budget vaak een stuk lager. Waardoor je al voor een klein bedrag een mooie nieuwe keuken kunt hebben. Hoe zit dit? Als je kiest voor het renoveren van je keuken, door bijvoorbeeld te kiezen voor de optie: keukenfrontjes vervangen, dan blijft de opbouw van de keuken bestaan. Je zal denk bijvoorbeeld de frontjes van de keuken vernieuwen of je zal bijvoorbeeld het werkblad vernieuwen. Het geraamte blijft hierbij intact. Wil je de volledige functionaliteit van de keuken vernieuwen? Dan kan je beter gaan voor een compleet nieuwe keuken. Dan kan je de keukenindeling direct vernieuwen. 

Dit zijn de voor- en nadelen van keukenrenovatie

We zeiden het net al even kort, maar als je kiest voor je keuken renoveren, dan heb je vaak voor een klein bedrag een nieuwe look in de keuken. Het is goedkoper omdat vaak de aanpassingen niet zo drastisch zijn als bij een nieuwe keuken. Je hebt ook geen grote kap- of breekwerken, waardoor je binnen no-time een nieuwe keuken hebt. Een groot voordeel is dan ook dat je keuken snel weer snel weer klaar is en je direct kunt genieten! 

Er zitten ook kleine nadelen aan het renoveren van je keuken. Zo kan je dus niet de indeling wijzigingen. Dit is geen probleem als je tevreden bent met de indeling, zoals ‘ie nu is. Ook kan het zijn dat het geraamte van de keuken nu nog wel goed, maar niet meer jaren meegaat. Je gerenoveerde keuken gaat minder lang mee dan een compleet nieuwe keuken.

Dit zijn de voor- en nadelen van een nieuwe keuken

En dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een compleet nieuwe keuken. Je keuken krijgt dan een compleet nieuwe look en je kan ook de functionaliteit van de keuken kan je hiermee direct aanpakken. Deze keuken is compleet nieuw dus gaat ook weer jaren mee! 

De nadelen van een nieuwe keuken zijn toch wel de breekwerken. Je moet tenslotte veel meer slopen, om het vervolgens weer compleet op te bouwen. Ook duurt het vaak veel langer voordat een nieuwe keuken klaar is dan wanneer je kiest voor renoveren. Ook het prijskaartje van een nieuwe keuken ligt hoger dan wanneer je kiest voor renoveren. 

Conclusie

Of jij kiest voor een keukenrenovatie of een nieuwe keuken is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. We kunnen tenslotte niet in jouw portemonnee kijken. Het is vooral ook afhankelijk van hoe tevreden je nog met je huidige keuken bent. Wil je alleen de look veranderen? Dan zouden wij je adviseren om te kiezen voor keukenrenovatie. 

Zin om de nieuwe keuken straks de stijlen en organiseren? Bekijk dan ook even deze video!

Zo voel je je weer jong in je lichaam

Previous article

Zijn er verschillen in leren bij kledingstukken? 

Next article

You may also like