Internet

Kogel is door de kerk: Nederlandse wetgeving maakt online wedden legaal

0

De kansspelwet is al jaren onderdeel van discussie in Nederland. Zoals je misschien wel weet kost het ook veel tijd om een wet aan te passen, maar nu is dan toch eindelijk de kogel door de kerk: online wedden wordt legaal. Dat heeft meerdere voordelen voor de Nederlandse maatschappij, de online gokker en de online aanbieders van gokken. Naar verwachting kunnen we halverwege 2020 volop profiteren van de vernieuwde kansspelwet. Hoe die nieuwe wet er precies uit ziet en wat de voordelen er van zijn leggen we je in dit artikel uit. Geloof ons, je lees het graag want er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan!

Online wedden en gokken zijn in opkomst

Allereerst is het niet voor niets dat de wet juist de afgelopen jaren onder de aandacht kwam. Online wedden en gokken zijn namelijk enorm in opkomst de laatste jaren. Denk aan wedden op sport online of online roulette spelen. Grote kans dat je het wel eens hebt gedaan of iemand kent die dit graag doet. Omdat het nog niet was vastgelegd in de wet tot nu toe liep de Nederlandse maatschappij tot nu toe 175 miljoen euro aan kansspelbelastingen mis. Dat geeft maar aan hoeveel geld er in de markt van online wedden zit ondertussen. Met de nieuwe wet wordt er ingespeeld op de 1,8 miljoen online gokkers die ons land vorig jaar al telde.

Het vernieuwen van de wet op kansspelen

Het vernieuwen van de wet heeft dus veel voordelen zoals we al even noemden. De belangrijkste voordelen zijn een betere verslavingspreventie, het zorgen voor een controleerbaar eerlijk kansspel-aanbod voor Nederlandse spelers en vooral ook flink wat extra inkomsten. Er wordt namelijk in de toekomst kansspelbelasting geheven. En uiteraard is berekent wat dat de Nederlandse maatschappij gaat opleveren. In 2020 is dat naar verwachting 6 miljoen euro. Een enorm bedrag, maar in 2022 komt er naar verwachting al 12 miljoen euro binnen elk jaar. En het bijzondere is dat dit enkel de berekende inkomsten zijn wanneer je kijkt naar enkel sportweddenschappen. Spellen zoals bingo, blackjack, roulette of poker zijn er nog niet eens in meegenomen.

Voordelen voor spelers

De nieuwe wet zal voor spelers die graag online wedden veel opleveren. Op dit moment is het namelijk zo dat de speler degene is die de belasting moet betalen. Maar wanneer de vernieuwde wet ingaat is dit niet langer het geval. In de nieuwe wet verschuift dit naar de aanbieder. Zij moeten over het bruto spelresultaat 29 procent afdragen. Het bruto spelresultaat is het verschil tussen de ontvangen inleg en de uitbetaalde prijzen. Het feit dat spelers met de nieuwe wet ook veel zekerder kunnen zijn van een eerlijk kansspel-aanbod dat daadwerkelijk gecontroleerd wordt maakt dat de nieuwe wet echt velen malen beter is voor spelers. Ook de Nederlandse maatschappij profiteert er van in de vorm van inkomsten uit de belastingen die worden geheven, wat indirect ook doorwerkt voor de speler.

Zoals je hebt kunnen lezen is de kogel door de kerk, en dat is goed nieuws!

Legalisering online gokmarkt: steeds dichterbij?

Previous article

Reclame uitingen verboden in nieuwe Belgische kansspel wet

Next article

You may also like