Huis & Tuin

Mag je zelf verkeersborden plaatsen voor je huis?

0

Stel je eens voor dat je aan een rustig woonerf woont, waar steeds een auto langs scheurt met 50 kilometer per uur. Daar zul je op den duur compleet gek van worden, en hopen dat hij vaart minder. Wij begrijpen helemaal dat je dan misschien de behoefte hebt om een verkeersbord voor je huis te plaatsen waar een maximumsnelheid aangegeven staat, bijvoorbeeld van dertig kilometer per uur. Echter, zou dit mogen? Wat zijn de regels omtrent verkeersborden – en kun je er eentje voor je huis plaatsen als je dat zou willen? Wij leggen het je uit.

Parkeerverbod (op eigen terrein)

Wanneer je een huis of kantoorpand hebt waar mensen ongevraagd parkeren en je hier gek van wordt, kan het natuurlijk ook goed zijn dat je hier een einde aan wil maken. Bijvoorbeeld door een verkeersbord te plaatsen waarop duidelijk gemaakt is dat parkeren niet is toegestaan. Dit mag je doen, mits het gaat om privéterrein. Op privéterrein mag je zeker aangeven dat mensen daar niet mogen parkeren, en er zijn veel verschillende manieren om dat te doen. Een daarvan is het gebruik van verkeersborden. Om dit aan te geven zou je uit het assortiment van verkeersborden kunnen kiezen voor verkeersbord RVV E01, wat een parkeerverbod aangeeft.

speed limit 25 sign

Openbare weg

Zou je graag een verkeersbord op de openbare weg willen plaatsen, dan heb je hier uitdrukkelijke toestemming van de wegbeheerder voor nodig. Over het algemeen wordt een weg vaak beheert door een gemeente of provincie, dus het is verstandig om dit eerst binnen jouw gemeente na te vragen. Als je, zonder goedkeuring, een parkeerbord plaatst, dan kan de wegbeheerder dit altijd weer verwijderen zonder dat hier gedoe van hoeft te komen. Je zult er echter niet zomaar voor bestraft worden – in ieder geval niet als het gaat om jouw huis.

Handhaving van de politie

Als je wilt dat personen die ongevraagd en onbevoegd op jouw terrein zijn worden verwijderd door de politie, dan ben je verplicht om een bord ‘verboden toegang voor onbevoegden’ te plaatsen. Op dit moment kan de politie je helpen mensen naar huis te sturen wanneer zij illegaal op jouw erf zijn.

Hoeveel kerstbomen worden er wereldwijd verkocht? De markt in kaart gebracht

Previous article

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek?

Next article

You may also like