Huis & Tuin

Meer privacy in je tuin doe je op deze manier

0

Rustig een boek in de achtertuin lezen, ongegeneerd topless zonnen op je eigen terrein of ongestoord met familie barbecueën. We hebben allemaal behoefte aan privacy op z’n tijd. Dus: privacy in je tuin is wat je wilt. Maar hoe pak je dit aan en hoe zorg je ervoor dat je privacy behoudt? Dat vertellen we jou in deze blog!

Er zijn gelukkig veel mooie en natuurlijke manieren te bedenken om privacy te creëren in jouw achtertuin. Want je zit tenslotte niet te wachten op een betonnen muur van 2 meter hoog om daarachter te gaan chillen op je tuinmeubels van Fonteyn. Kijk, het is effectief! Maar niet direct heel mooi en warm. En zeker als je van de zon houdt, dan wil je wel de zon in je achtertuin behouden. En dan heb je nog glurende buren, van die nieuwsgierige aagjes die maar al te graag over de schutting met je mee kijken.

Daarnaast is het goed om te weten dat er een paar regels zijn aan het maken van privacy, namelijk:

  1. Scheiding op de erfgrens mag geen overlast veroorzaken bij de buren.
  2. Een schutting mag niet hoger zijn dan 2 meter in de achtertuin en in de voortuin mag het niet meer dan 1 meter zijn.
  3. Je moet toestemming van de buren hebben om een schutting op de erfgrens te zetten.

Zo zorg je voor meer privacy in je achtertuin

Kies voor een schutting van hout. Zo creëer je direct een natuurlijke uitstraling. Hout heeft natuurlijk wel wat meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een schutting van ijzer. Zo kan het zijn dat je jaarlijks je schutting moet verven om ‘m mooi te houden.

Ecomat

Ga voor een kastanje ecomat. Dit zijn dunne latten van kastanje hout. Deze worden vervolgens met ijzerdraad aan elkaar verbonden. Dit is een heel natuurlijke manier van afsluiting. Je kan de houten latjes dichter tegen elkaar aan zetten om zo meer privacy te creëren.

Bamboe of riet

Zet een rieten of bamboe schutting neer voor een verfijnd karakter van jouw erfafscheiding. Riet en bamboe zijn natuurlijke producten. Hierdoor staat het direct in jouw tuin, maar het geeft ook direct een fijn festival of Ibiza-gevoel aan je tuin.

Tuinhek

Het klassieke tuinhek kan ook een optie zijn. Dan laat je bijvoorbeeld een groene afscheiding plaatsen van een snelgroeiende plant of boom. Denk aan klimop. Op deze manier heb je snel privacy in je tuin en behoud je een groen karakter.

Industrial look

Liever een moderne afscheiding? Dat kan door te kiezen voor een industriële look, denk aan een combinatie van steen, grind en beton. Ook zijn er metalen hekken te koop met een soort bouwplaten. Het is extreem duurzaam en een zeer langdurige oplossing voor jouw privacy-probleem. Of kies voor deze schutting op wielen.

Bouw een pergola voor je woning

Een pergola is een soort veranda voor aan je woning. Je hebt op deze manier niet direct privacy door de open wanden, maar er kan niet op je worden gekeken vanuit een ander huis wanneer je er onder zit. Daarnaast zorgt het ook direct voor veel meer sfeer in je tuin!

Hoe kan je snel geld verdienen online?

Previous article

Ontwerp een modern kantoor met deze tips

Next article

You may also like