Handig

Met deze lifehack kom je van piepende ruitenwissers af!

0

Verkondig je in het buitenland dat Nederland je thuisland is, dan heb je het cliché dat het hier altijd regent vast weleens gehoord. Niet geheel verwonderlijk als je bedenkt dat Nederland gerekend wordt tot een gematigd zeeklimaat. Het Compendium voord de Leefomgeving (CLO) berekende dat het gemiddeld 120 tot 155 dagen per jaar rekent in ons kikkerlandje. Met die wetenschap kun je eigenlijk niets anders dan ervoor zorgen dat je over een goed paar ruitenwissers beschikt. In dit blog behandelen we verschillende tips hoe je je ruitenwissers onderhoudt, vervangt en wat er komt kijken bij de aanschaf van dit auto-onderdeel.

Hoe onderhoud ik mijn ruitenwissers?

Doordat iedere ruitenwisser over kleine openingetjes beschikt, wil het nog weleens voorkomen dat er naalden en bladeren vast komen te zitten tussen de bladen. Het is goed mogelijk dat de kwaliteit van de ruitenwissers wordt aangetast als je dit grut niet tijdig onder de ruitenwisser vandaan haalt. Als gevolg van dit vuil, kunnen de bladen een piepend geluid maken. Dit kan behoorlijk hinderlijk zijn als je rustig onderweg bent naar je bestemming. Echter bestaat er een simpele huis-, tuin- en keukenmiddel die het piepen spoedig zal stoppen. Klap de ruitenwissers omhoog nadat je de autoruit hebt gereinigd met een scheutje afwasmiddel. Vervolgens pak je een helft van een schoon geborstelde aardappel, waarmee je de autoruit en de bladen van de ruitenwisser boent. Tot slot droog je de onderdelen met een doek. Zeg maar dag tegen het gepiep!

Hoe vervang ik ruitenwissers?

De ruitenwisser is een echt gebruikersvoorwerp, dus het is niet heel gek als je dit auto-onderdeel zo nu en dan moet vervangen. Er kunnen erg gevaarlijke situaties ontstaan indien de ruitenwissers niet tijdig omgewisseld worden.  Met dit stappenplan is de ruitenwisser echter zo vervangen, dus er is geen reden voor paniek.

  1. Nadat de arm in servicestand staat, hef je de ruitenwisser
  2. Voordat je de ruitenwisser uit de arm haalt, klik je het geheel los
  3. Bij deze stap is voorzichtigheid geboden. Pak de nieuwe ruitenwisser met zorg uit de verpakking.
  4. Nu is het zaak om de nieuwe ‘trekker’ vast te zetten in de ruitenwisserarm
  5. Schakel de servicestand om naar de normale stand.
  6. Neem plaats achter het stuur en bekijk of het geheel goed werkt.

Waar kan ik terecht voor goede ruitenwissers?

Mijn Auto Onderdelen is een partij waar je voordelig nieuwe ruitenwissers kunt bestellen. Voor nog geen 4 euro per stuk haal je hier al een goed paar ruitenwissers in huis. Dit bedrijf biedt onder andere ruitenwissers aan van de merken Bosch, Blue Print, Nipparts en Valeo.

5 voordelen van een online boekhoudpakket

Previous article

Zo gaat het bedrukken van tassen in zijn werk

Next article

You may also like