GezondWerk & School

Naar buiten tijdens de pauze

0

Vaak een welkom moment voor leerlingen en juffen en meesters; de pauze. Het moment even lekker naar buiten te gaan. Hoewel het de ene keer natuurlijk fijner is om naar buiten te gaan dan de andere keer. Op het schoolplein hebben de kinderen ruimte om uit te razen, een spelletje te spelen of gezellig te kletsen. Buitenspelen is gezond en levert vaak allerlei leuke en leerzame momentjes op.

Buitenspelen is gezond

Oké; als het guur en regenachtig is, dan is het misschien iets minder fijn vertoeven op een schoolplein. Maar op het moment dat het zonnetje schijnt en de temperaturen aangenaam zijn, dan is het heerlijk voor kinderen om even rond te rennen op het plein. En eigenlijk heeft elk seizoen wel z’n charme toch? Voetballen in het lentezonnetje, waterpret in de zomer, herfstbladeren verzamelen in de winter en met een beetje geluk een sneeuwballengevecht in de winter. Het schoolplein maakt het allemaal mogelijk…en het levert ook nog eens leuke fotomomenten op. Momentjes die met ouders gedeeld kunnen worden, in bijvoorbeeld de schoolapp van Social Schools. De juf of meester kan een kort bericht schrijven bij de foto’s en delen. Zo krijgen ouders een inkijkje in de schooldag van hun kind. En voor we het vergeten; naast alle leuke momenten is buitenspelen ook gewoon hartstikke gezond. Het maakt vrolijk, kinderen krijgen beweging en doen een portie vitamine D op.

Interactie op het schoolplein

Tijdens het buitenspelen vindt natuurlijk volop interactie plaats tussen de kinderen. Bijvoorbeeld door een spelletje te spelen als tikkertje of een potje voetbal. Maar ook bij het klimrek of de schommel. Vaak vormen zich verschillende groepen van jongens en meiden. En waar jongens het heerlijk vinden om actief bezig te zijn, vinden meiden het vaak leuk om met elkaar te kletsen of om hun kunsten te vertonen bij de duikelrekken. Naast de interactie tussen leerlingen, leren ze ook nog eens van het buitenspelen. Zo zullen ze bijvoorbeeld ondervinden dat het moeilijker is om een bal te vinden als het hard waait of dat je van een sliding in het gras toch echt groene grasvlekken in je broek krijgt….

En nu weer naar binnen…

Kortom; op het schoolplein is van alles te doen en te beleven. Of het nu voorjaar of winter is. En of het nu waait, of heel warm is. Er vinden tal van leuke momenten plaats die het waard zijn om vast te leggen en te delen met ouders. En na een fijne pauze is het weer tijd om weer fris en vrolijk naar binnen te gaan.

Welk materiaal is het meest geschikt voor in de badkamer?

Previous article

3 telefoon accessoires die je nodig hebt in de zomer!

Next article

You may also like